Kartal, horoz sever

Kartal, horoz sever

Denizlispor ile Konyaspor bugün, Denizli Atatürk stadında karşı karşıya gelecek. Saat 14.00de başlayacak maçı Bünyamin Gezer yönetecek. Kartal, sahaya muhtemelen Beşiktaş maçındaki 11 ile çıkacak

Turkcell Süper Lig’de var olma mücadelesi veren alt sıralardan kurtulma hesapları Denizlispor ile Konyaspor, bugün Denizli Atatürk stadında, saat 14.00’de karşı karşıya gelecekler. Maçta Ankara bölgesinden Bünyamin Gezer düdük çalacak. Zor karşılaşmada, ligde tehlike hattının hemen üzerinde yar alan ve yeni bir çıkış arayan ev sahibi Denizlispor’da, son iki maçta aldığı 4 puanla nefeslenen Konyaspor’da galibiyet arayacak. Bu nedenle, maçın zevkli ve çekişmeli geçmesi bekleniyor. Denizlispor maçına galibiyet hesapları ile çıkacak olan Konyaspor’da bu maçın 11’i de üç aşağı beş yukarı belli oldu. Yeşil-beyazlı ekibin bugünkü zorlu Denizlispor maçına da Beşiktaş karşılaşmasındaki 11 ile çıkması bekleniyor. Ancak, Konyaspor teknik direktörü Giray Bulak’ın tek değişikliği Milos ile Bülent arasında yapabileceği öğrenildi. Dün yapılan ter idmanında bu varyasyonları değerlendiren teknik direktör Giray Bulak’ın, değişiklik konusunda kararını maçtan önce vereceği bildirildi. Konyaspor bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Jefferson- Milos (Bülent), İsmail, Kratochvil, Celalettin- Poljac, Cihan, Ayman, Da Silva_ Serhat akın, Veysel.

DENİZLİSPOR İLE LİGDE 12.RANDEVU
Konyaspor, 20.hafta maçında deplasmanda konuk olacağı Denizlispor ile daha önce ligde 11 kez karşı karşıya geldi. Ligde oynanan 10 maçtan üçünü Kartal, dördünü Horoz kazanırken, dört mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasındaki Turkcell Süper Lig'deki rekabet 2003-2004 sezonunda oynanan maçlarla başlarken, Denizli'deki maçı ev sahibi takım 3-2 kazanmış, Konya'daki karşılaşma ise 1-1 berabere sona ermişti. Konyaspor ile Denizlispor Turkcell Süper Lig'de bugüne kadar 11 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan üçünü Konyaspor, dördünü Denizlispor kazanırken, 4 maçta ise eşitlik bozulmadı. 2004-2005 sezonunda Fortis Türkiye Kupası'nda da mücadele veren iki takım arasındaki maçın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona ererken, gülen taraf penaltı atışları sonunda Denizlispor olmuştu. 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 2-2 berabere sona ererken, deplasmandaki mücadeleyi Konyaspor uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 kaybetmişti. İki takım sezon öncesi Kartepe’de düzenlenen kupa maçında karşı karşıya gelmiş ve mücadele 1-1 sona ererken, Turkcell Süper Lig’in 3.haftasında Konya’da oynanan mücadele Kaue Da Silva ve Roman Kratochvil’in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sona ermişti. 12 Kasım 2008’de Konya’da Fortis Türkiye Kupası C Grubu maçında Konya’da oynanan maçı Denizlispor 1-0 kazanmıştı.
DÜZKAYA: PUANSIZ DÖNMEYECEĞİZ
Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Denizlispor karşılaşmasına mutlak galibiyet için çıkacaklarını belirterek puansız dönmeyeceklerini söyledi. Düzkaya, “Denizlispor karşılaşması bizim dönüm maçımız olacak. İlerleyen haftalar için haritamızı bu maça göre çizeceğiz.” dedi.
Süper Lig’in 20’nci haftasında Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak olan Konyaspor, Ankaragücü ve Beşiktaş’tan alınan puanlara bu maçtan alınacak 3 puanı da ekleyerek sıralamada daha yukarı çıkmak istiyor. Uzun süredir istenilen başarıyı gösteremeyen ve alt sıralardaki yerini koruyan yeşil-beyazlılar, yeni transferlerin de katkısıyla bu zorlu mücadeleden puansız dönmek istemiyor. Denizlispor karşılaşmasına çok büyük önem verdiklerini söyleyen Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, “Bizim için çok önemli bir maç olacak. Denizlispor maçı bizim dönüm maçımız olacak ve tüm futbolcularımız bunun bilincinde. Kesinlikle puansız dönmeyeceğimizi biliyoruz ama, 3 puanı alan taraf olacağımıza da gönülden inanıyoruz. İlerleyen haftalar için izleyeceğimiz haritanın çizilmesi için de bu karşılaşmaya büyük önem veriyoruz. Yeni transferlerimizin de katkısıyla istediğimizi alacağımızı biliyoruz. Ara transfer döneminde renklerimize bağladığımız oyuncuların ligde tecrübeli isimler olması ve çok kısa sürede takıma uyum sağlaması bizim için avantaj oldu. Bu avantajı kullanarak Denizlispor karşısından iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz. Öte yandan Denizlispor’un eski futbolcusu Kratochvil’in de bu maçta oynamasını bekliyoruz. Kratochvil Denizlispor’da yıllarca forma giymiş gerçekten tecrübeli bir oyuncu. Ancak, su karşılaşmada Konyaspor forması giydiğinin bilincinde ve eski takımına karşı Konyaspor için ne gerekiyorsa yapacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.