Kartal beklemede

Kartal beklemede

Transfer çalışmalarını bu hafta sonuna kadar bitirmek için çaba gösteren Konyaspor, Bülent ve Taner için bekleyişini sürdürüyor. Poljacın deneme süresi uzatılırken, De Nigsisin ise maliyeti yüksek bulundu

Türcell Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, bir taraftan Antalya kampına devam ederken diğer taraftan da transfer konusunu çözmeye çalışıyor. Öncelikle kaynak arayışlarını tamamlamak ve transfer dönemini mali açıdan sorun yaşamadan tamamlamayı hedefliyor. Geçmiş yıllarda büyük paralar verilerek yapılan transferlerden dolayı gerek futbolcu ödemeleri, gerekse transfer edilen kulübe verilen yüksek bonservis bedeli nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan Konyaspor aynı hataları tekrarlamamaya özen gösteriyor.
Yeşil-beyazlılarda Kocaelispor’dan Bülent Bölükbaş ile prensipte anlaşma sağlanmasına karşın kulübüyle olan sorununun çözülmesi bekleniyor. Parasını alamadığı için Futbol Federasyonuna başvuran bu futbolcu Perşembe günü serbest kalacak. Bülent’in önümüzdeki Cuma günü yöneticilerle masaya oturması beklenirken, Taner Gülleri’nin ise 1,5 milyon lira istemesi kafalarda soru işareti oluşturdu. Görüşmelerin devam ettiği Taner fiyat indirmesi halinde transferi gerçekleştirilecek.
POLJAC 2 MAÇTA DAHA DENENECEK
Konyaspor, Norveçli orta saha oyuncusu Branimir Poljac hakkında kararını 2 hazırlık maçından sonra verecek. Konyaspor Kulübü Futbol Şubesi Sorumlusu Mustafa Düzkaya, yaptığı açıklamada, Antalya’daki ikinci yarı hazırlıklarının sabah ve akşam antrenmanları ile sürdüğünü kaydetti. Yaptıkları Fortis Türkiye Kupası ve hazırlık maçlarında takıma takviyenin şart olduğunu gördüklerini vurgulayan Düzkaya, en az 2 oyuncuyu mutlaka alacaklarını söyledi. Kulübün maddi sıkıntı içinde olması nedeniyle transferde istedikleri ölçüde ilerleyemediklerini vurgulayan Düzkaya, görüştükleri oyuncular içinde takıma en uygun olanını almaya çalışacaklarını bildirdi. Norveç’ten getirilen hücuma yönelik ortaya saha oyuncusu Poljac konusunda teknik heyetin ilk izlenimlerinin olumlu olduğunu belirten Düzkaya, “Poljac antrenmanlara katılıyor. 2 hazırlık maçında daha deneyeceğiz. Bu maçlardan sonra teknik heyetin raporuna göre hareket edeceğiz. Şu andaki izlenimleri göre Poljac olacak gibi ama henüz netleşen bir şey yok” dedi.
DE NİGRİS’İ İSTEMİYORUZ
Öte yandan Ankaraspor’dan ayrılmak isteyen Meksikalı golcü oyuncu De Nigris’in yüksek maliyeti nedeniyle Yeşil-beyazlılar bu transferle ilgilenmiyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Düzkaya, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “De Nigris’in maliyetinin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Öte yandan bu oyuncu bize bonservisiyle değil kiralık olarak gelecek. Biz de böyle bir şey istemiyoruz. Bunun dışında bu transferi gerçekleştirdiğimiz takdirde geçmişte yapılan transferlerdeki hataları tekrarlamış olacağız. Biz öncelikle ekonomik sorunlarımızı hallederek mevcut oyuncularımızın alacaklarını vermek istiyoruz. Bu da birkaç gün içinde netlik kazanacak. Konyaspor çok büyük borçları bulunmuyor. Onun için şehrin ileri gelenleri bize yardım etmesi gerekiyor” dedi. Öte yandan, takımın Antalya kampına katılmayan Ferdi Başoda’yı kiralık olarak vermek isteyen Konyaspor yönetimi duruma göre hareket etmek istiyor.
ANTALYA KAMPI SÜRÜYOR
Devre arası hazırlıklarını sürdüren Konyaspor’da, dün sabahki antrenman teknik patron Giray Bulak’sız gerçekleştirildi. 2 Ocak’tan itibaren Antalya’da kamp yapan yeşil-beyazlılar, lig çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kartallar’da dün sabahki antrenman, 21. Uluslararası Çalıştırıcı Gelişim Semineri’ne katılan Teknik Direktör Giray Bulak, antrenörler Orhan Çıkırıkçı, Mevlüt Ataseven ve Serhat Pekmezci’nin yokluğunda antrenör Adnan Karahan yönetiminde yapıldı. Salonda kuvvet çalışması yapan Koray İçten dışında tüm futbolcuların katıldığı sabah antrenmanı, düz koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Üç grup halinde 5’e iki pas çalışması yapan yeşil-beyazlı temsilcimiz, koşu ve açma-germe hareketleri ile antrenmanı tamamladı. Futbolcuların antrenmanda oldukça moralli oldukları bildirildi. Ayrıca Antalya Cup Turnuvası’nda üç yenilgi alarak sonuncu olan yeşil-beyazlılar, antrenmanların yanı sıra özel maç için rakip arayışını da devam ettiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum