Kartal 9 yabancı oyuncu ile oynadı

Kartal 9 yabancı oyuncu ile oynadı

Konyaspor bu sezon yabancı oyunculara daha çok şans verdi. Yeşil-beyazlı ekip maçlara ortalama 9 yabancı oyuncu ile çıktı. Nejc Skubic bu maçlarda en fazla sahada kalan oyuncu oldu.

Süper Lig’de toplam 624 olan oyuncu sayısının 327’sini yabancı oyuncular oluştururken 297’ni ise yerli oyuncular oluşturdu. Kadrosunda şuanda 17 yabancı oyuncu bulunduran Konyaspor’da Marin Anicic’in sakatlığı nedeniyle lisansı dondurulmuştu. Yeşil-beyazlı ekip maçlara 9 yabancı oyuncu ile çıktı.

Nejc Skubic, Süper Lig'in zirvesinde İttifak Holding Konyaspor'un Sloven sağ beki Nejc Skubic, bu sezon Süper Lig'de en çok forma giyen futbolcu oldu.

ittifak Holding Konyaspor'un Sloven sağ beki Nejc Skubic, bu sezon Süper Lig'de en çok forma giyen futbolcu oldu. Tecrübeli oyuncu, yeşil beyazlıların bu sezon ligdeki tüm maçlarında 90 dakika forma giydi. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 4 maça çıkan Skubic, bu sezon ligde takıma şu ana kadar 2 gol ve 5 asistlik katkı sağladı.

Süper Lig’de takımlar kadrolarında bulundurmaları gereken yabancı oyuncu sayısı 14’den 16 çıkmıştı. Hem yaşanan pandemi süreci hem de kulüplerin ekonomik olarak daha da büyük yükün altına girmemesi adına alınan kararlarla Türkiye’deki yabancı oyuncu sayısının artmasına neden olmuştu. Süper Lig’de toplam 624 olan oyuncu sayısının 327’sini yabancı oyuncular oluştururken 297’ni ise yerli oyuncular oluşturdu. Kadrosunda en az yabancı bulunduran kulüpler ise 10 oyuncuyla Antalyaspor, 11 oyuncuyla Alanyaspor ve 12 oyuncuyla Trabzonspor oldu.

Süper Lig’de 17 takım 8 ve üzeri yabancı oyuncuyla maça başladı. Fatih Karagümrük ve Hatayspor 11, Beşiktaş, Galatasaray, Denizlispor, Kasımpaşa, Kayserispor, MKE Ankaragücü, Gaziantep FK, Alanyaspor, Çaykur Rizespor ve BB Erzurumspor 10 yabancı ile sahaya çıktığı maçlar olurken, Gençlerbirliği ve Konyaspor 9, Fenerbahçe, Sivasspor ve Yeni Malatyaspor ise 8 yabancı oyuncuyla maç başlangıçları yaptı.

Süper Lig’de diğer takımlara oranla en az yabancı oyuncu kullana takım sayısı ise dört oldu. Söz konusu takımların başında ise Göztepe geliyor. Antalyaspor, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor , maç başlangıcında en az yabancı oyuncu kullanan takımlar oldu.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.