Kargo sektörünün bu yıl yüzde 15-20 aralığında büyümesi bekleniyor

Kargo sektörünün bu yıl yüzde 15-20 aralığında büyümesi bekleniyor

Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz, kargo sektöründe günlük 4-4,5 milyonluk paket hareketi olduğunu tahmin ettiğini belirterek, "Sektörün bu yıl yüzde 15-20 aralığında büyümesini bekliyoruz." dedi.

Cem Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada lojistik sektörünün geçen yıla ilk iki aydaki zorlu hava koşullarıyla başladığını anımsatarak, 2022 genelinde hizmet üretim maliyetlerinde ve yakıt giderlerinde ciddi artışlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Kargo sektörünün 2022'de neler yaptığına değinen Oğuz, "Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir konu var. Kovid-19 ile birlikte taşınan kargo değişmiş daha çok küçük ebatlı paketler taşımaya başlamıştık. 2022 yılı ile kargo taşımacılığında tekrar 2019'a ve öncesine dönmeye başladık. Taşıdığımız adetler belki çok istenilen seviyede artmadı ancak hacimsel anlamda ciddi artışlar oldu. Özellikle geçen yılın son çeyreğinde tüm kargo sektörünü zorlayan hacimsel artışlar yaşandı." diye konuştu.

Kargo sektörünün 2023'e çok güzel başladığını kaydeden Oğuz, "Sektörün bu yıl yüzde 15-20 aralığında büyümesini bekliyoruz. Biz de tüm hazırlıklarımızı bu yönde yaptık. Kargo sektöründe günlük 4-4,5 milyonluk paket hareketi olduğunu tahmin ediyoruz. Yılda 280-300 iş gününde bu hareketlilik görülüyor. Sürat Kargo olarak bizim geçen yıl 85 milyonun üzerinde paket hareketimiz oldu. Bu sene içerisinde söz konusu rakamı 130 milyon bandına yükseltmeyi hedefliyoruz." yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.