Karatay’dan kültür  ve sanat etkinliği

Karatay’dan kültür  ve sanat etkinliği

Karatay Belediyesi tarafından organize edilen “İlahiler, Nefesler ve Deyişler” konseriyle Santur Sanatçısı Sedat Anar, Konyalı sanatseverlerle buluştu. Anar, Santur’un yanı sıra def ve curayla çaldığı eserler, Konyalıları adeta mest etti. 

Santurun ve enstrümantal müziğin usta ismi Sedat Anar, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Karatay Belediyesi’nin organizesiyle Konyalı sanatseverlerle buluştu. 

Karatay Gençlik Merkezi’ndeki “İlahiler, Nefesler ve Deyişler” konserinde Santur Sanatçısı Sedat Anar, İran kökenli olan ve kanuna benzer çalgısı Santur eşliğinde Konyalı müzikseverlere duygu dolu anlar yaşattı. 

Eşi Damla Anar ve kardeşi Selahattin Anar da konserde defleriyle Santuri Sedat Anar’a eşlik etti. Konyalılar tarafından büyük ilgi gören bu eşsiz ve unutulmaz konserde Sedat Anar, Defler ve Santurla müzikseverleri eşsiz bir yolculuğa çıkardı.

PROGRAMLAR SÜRECEK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konser programı dolayısıyla Santur Sanatçısı Sedat Anar, Eşi Damla Anar ve kardeşi Selahattin Anar ile konser salonunu dolduran vatandaşlara teşekkür etti ve Sanatçı Sedat Anar’a çiçek takdim etti.

Karatay’da kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini, vatandaşların da söz konusu programlarına büyük ilgi gösterdiklerinin altını çizen Başkan Hasan Kılca şunları aktardı: “Konsere katılımlarınız dolayısıyla siz kıymetli hemşehrilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Kadim şehrimizin kalbi Karatay’da kültür ve sanat etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ’40 Ney Konseri’ni gerçekleştirmiştik. O akşam da salona sığmamıştık. Yine bu yıl 56’ncısını düzenlediğimiz ve Karatay Belediyesi olarak ev sahipliği yaptığımız Konya Aşıklar Bayramı’nı da bu salonda yapmıştık. Geçtiğimiz hafta, Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri için on binlerce misafirimiz şehrimizdeydi. Bu akşam da Santur Sanatçımız ki geçen yıl da kendisini misafir ettiğimiz Sedat Anar Bey bizlerle birlikte. Dolayısıyla şehrimizde ve Karatay’da kültür-sanat etkinliklerimiz sürecek. Bir başka etkinlikte buluşmak ümidiyle, sanatçı kardeşlerime ve katılımlarınız dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum.”

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.