Karatay’dan 30 okula halı saha

Karatay’dan 30 okula halı saha

Eğitim, sosyal ve kültürel alandaki yatırımlarıyla ilçenin çehresini değiştiren Karatay Belediyesi, spora da önemli katkılar sağlıyor

Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Karatay’daki tüm okulları kapsayan bir çalışma başlatan Karatay Belediyesi, 30 okula halı saha yapacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilk etapta 5 okulda inşaat çalışmalarının başladığının müjdesini vererek, “Amacımız, gençlerimizin daha güzel ortamlarda spor yapması” dedi. Karatay Belediyesi, eğitime verdiği destek halkasına her gecen gün bir yenisini daha eklemeye devam ediyor.

KARATAY BELEDİYESİ 30 OKULA SUNİ ÇİM HALI SAHA KAZANDIRIYOR

Gençlerin sağlıklı ve güvenli ortamlarda spor yapmaları için de harekete geçen Karatay Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karatay genelinde halı saha yapılabilecek alanlara sahip okullarda çalışma başlattı. Karatay Belediyesi, tamamladığı çalışmayla ilçedeki 30 okula 30 adet FIFA normlarında suni çim halı saha kazandıracak.

5 OKULDA YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bu kapsamda da ilk etapta Şeyh Ulema Recepağa Mahallesi’ndeki Şehit Azam Anadolu Lisesi’nde, İstiklal Mahallesi’ndeki Şehit Üstteğmen Mehmet Düzenli İmam Hatip Ortaokulu’nda, Hacı Cemil Mahallesi’ndeki Çumralıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Akabe Mahallesi’ndeki Hüseyin Sevim Köroğlu Ortaokulu’nda ve Doğuş Mahallesi’ndeki Namık Kemal Ortaokulu’nda halı saha yapımı başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da inşaatın başladığı Çumralıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giderek burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Belediye olarak çocukları, gençleri çok sevdiklerini belirterek, gençlerin okullarda iyi bir eğitim almasının sadece öğrenciler veya aileleri için değil; kendileri için de kıymetli olduğunun altını çizdi. Çocukların iyi bir eğitim almaları ve yetişmeleri için çok çalıştıklarını aktaran Başkan Hasan Kılca, bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte halı saha yapılabilecek okulların tespiti amacıyla Karatay’ın bütün okullarını kapsayan bir çalışma başlattıklarını hatırlatarak söz konusu çalışmanın sonuçlarını paylaştı.

GENÇLERİMİZ DAHA GÜZEL ORTAMLARDA SPOR YAPACAK

Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak bir yandan ilçemize yeni eğitim yuvaları kazandırırken diğer taraftan da tüm okullarımızdaki eksikleri giderip yavrularımızın pek çok ihtiyacına cevap vermeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda da Karatay ilçemizdeki tüm okullarımızda halı saha yapılabilecek alanları Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte tespit ettik. Sonuç olarak 30 okulumuza halı saha kazandırmaya karar verdik. İlk etapta 5 okulumuz için inşaat çalışmamız başladı. Şu anda da Çumralıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapımına başladığımız halı sahanın inşaatında incelemelerde bulunuyoruz. Bu yılsonuna doğru inşallah bu halı sahalarımızın yapımının tamamlanmasıyla okullarımızda eğitim gören tüm öğrencilerimiz, sağlıklı ve güvenli ortamlarda spor yapma imkânına kavuşmuş olacaklar. Şimdiden ilçemize ve okulumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.