Karatay'da Şeb-i Arus etkinliği

Karatay'da Şeb-i Arus etkinliği

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Akademinin 11 farklı atölyesinde eğitim alan minik öğrenciler; Şeb-i Arus, Vuslat ve Hz. Mevlana konulu şiirler ve ezgiler okudu, tiyatro gösterisi gerçekleştirdi, resim ve daha birçok etkinlik yaptı.

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Hz. Mevlana, çeşitli programlarla anılmaya devam ediyor.

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nde eğitim alan öğrenciler de, hem vuslatın yıldönümünü anmak hem de hem bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNDEN 11 ATÖLYEDE ŞEB-İ ARUS ETKİNLİĞİ

Söz konusu etkinlik kapsamında Karatay Kültür ve Sanat Akademisi 650 öğrenci, 11 farklı atölyede, Şeb-i Arus, Vuslat ve Hz. Mevlana konuları işlendi. Resim atölyesinde tuvaller üzerine Hz. Mevlana’yı konu edinen resimler çizildi ahşap atölyesinde çeşitli ahşap materyaller üzerine oyma ve yakma işlemleriyle yine Hz. Mevlana, Kubbe-i Hadra ile semazenleri konu edinen eserler yapıldı. İngilizce atölyesinde yine Hz. Mevlana’nın sözlerinden oluşan pankartlar hazırlayan öğrenciler, bilişim atölyesinde de yazılım teknikleri kullanılarak Led ekrana da yine Hz. Mevlana’nın sözlerinden oluşan yazılar yansıtıldı. Kodlama tekniğiyle akıl ve zeka atölyesinde de Şeb-i Arus ile ilgili yazılar yazıldı. Çini ve seramik atölyesinde çamur üzerine Hz. Mevlana, Semazen siluetleri Müzik atölyesinde, ney enstrümanıyla ezgiler seslendirildi. Okuma atölyesinde öğrencilere Hz. Mevlana’nın “Mesnevi”si okundu. Diksiyon ve seslendirme atölyesinde Mevlana’nın şiirleri seslendirildi. Drama atölyesinde de Mevlana konulu bir tiyatro oyunu sergilendi.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Karatay Kültür ve Sanat Akademisi tarafından düzenlenen anlamlı etkinlik dolayısıyla öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Kaynak:Erkant Uysal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.