Karatay'da iki yatırım hizmete girdi

Karatay'da iki yatırım hizmete girdi

Karatay Belediyesi tarafından güneş enerjisi santrali (GES) modeliyle tasarlanan Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi ve Kafe Karatay dualar ile hizmete açıldı.

Açılış programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan,  Konya Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

KAPALI PAZAR MARKETİ HEM ENERJİ ÜRETECEK HİZMET SUNACAK

Açılışta konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca,  “Yaklaşık 3 bin metrekarelik alana ve tek katlı modern bir tasarıma sahip olan Büyük Sinan Kapalı Pazar marketimizde esnafımız rahat bir şekilde ürünlerini sergiliyor. Hemşerilerimiz de konforlu bir şekilde buradan hizmet alıyorlar. Kapalı pazar marketimizde, idari bölüm, güvenlik odasının yanı sıra çay ocağı, mescit, bay, bayan ve engelli tuvaletler, elektrik ve hidrofon alanları, teknik alanlar yer almaktadır. Günümüzde artan enerji giderleri ve günden güne azalan enerji kaynakları ülkeleri yenilenebilir enerji alanına yönlendirmektedir. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu durumu fırsata çevirerek mayıs ayında açılışını yaptığımız Kalenderhane ile bugün açılışını yapacağımız Büyük Sinan Kapalı Pazar marketlerimizin çatılarını güneş enerji panelleriyle projelendirdik. 2 bin 900 metrekarelik alanda çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 20 milyon liraya mal ettiğimiz büyük Sinan Kapalı pazar marketimizin çatısı tamamen çelik konstrüksiyon olup marketimizin 2 bin metrekarelik çatısı komple güneş enerji panelleriyle donatılmış durumdadır. Bu sayede yıllık 472 megavat enerji üretecektir inşallah. Hemen arka alanda bulunan camimizin etrafındaki parkımız ve içinde bulunan kafe Karatay'ımız da inşallah bugün Hep birlikte hizmete açmış olacağız. Kafe Karatay için bir yıldır arkadaşlarımız çalışıyor. Orası da mahallemiz için bir dinlenme ve spor yapma çocuklarımız için eğlence alanları ve gençlerimiz için de oturma alanları oluşturduk” diye konuştu

whatsapp-image-2022-08-17-at-17-02-05.jpeg

“KONYA’NIN HER ALANDA GELİŞMESİ VE BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bu tür yatırımların hem Konya’nın ve ülkenin kalkınmasına büyük destek olduğuna dikkat çeken Ak Parti Konya il Başkanı Hasan Angı, “Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şehirde yaşayan bir insan olarak AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın ülkenin geleceği adına ortaya koyduğu tavır Ne ise  Belediyelerimiz de Yerelde hizmetleri en üst seviyeye çıkartmak. Hemşerilerimizin hayat standardını yükseltmek, dokunmadık alan bırakmamak adına yavrularımızdan gençlerimize orta kademeden ileri yaşa kadar bütün imkânların herkese ulaşması adına büyük bir gayret içindeler. Bir hizmet yarışı içindeler. Bir taraftan büyükşehir belediye başkanımız, diğer tarafta bütün ilçe belediye başkanlarımız bu hizmetleri  büyük yatırımlarımız devam ediyor. Şehrimiz şu anda tüm dünyanın dikkatle izlediği bir İslami dayanışma oyunları olimpiyatlarını artık sona doğru getiriyoruz. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız bu programı gerçekleşmesini sağladı ve açılışına katıldı. Huzurlarınızda Konya'nın tanıtımına, Konya ekonomisinin büyümesine, Konya'nın her alanda gelişmesine vesile olan bu organizasyon için teşekkür ediyoruz. Sadece ülke içinde değil, dünyada da tanınması lazım. Şu anda yapılan gayretlerin hepsi bu” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-08-17-at-14-35-45-2.jpeg

21 YILDIR ÜLKEMİZ İNSANI İÇİH ÜRETTİK ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 Ak Parti’nin 21 yıllık süre içinde çok büyük eserler ortaya koyduğunu kaydeden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şunları söyledi: “Tesisimiz aslında sadece bir kapalı pazar yeri değil,  kendi elektriğini üreten ve elektrik üretimine büyük bir katkı sağlayan bir güneş santrali. Pazartesi günleri sebze ve meyve pazarı olarak açılıyor. Çarşamba günleri giyim ve zücaciye pazarı olarak açılıyor. Diğer günlerde de bu çevrede, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın düğünlerinde, merasimlerinde,   meşhur Konya pilavımızın döküldüğü bir kapalı alan olarak hizmet veriyor. İşte eser üretmek, eserle siyaset yapmak, hizmet siyaseti yapmak budur. Yaşadığınız yerlere değer katmak, güzelleştirmek İnsanların, vatandaşımızın ihtiyacı neyse ona hizmet edebilecek alanları, tesisleri kurmak ve kurduğumuz tesisleri de çok amaçlı olarak hizmete sunmak. AK Parti belediyeciliği ve belediyecilik anlayışımızla ilgili 21 yıllık iktidarımızda yaptığımız her çalışmada hedefimizin, işimizin, insana hizmet etmek olduğunu hep söylüyoruz. Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi dünya nezdinde, bir dünya lideri olarak ayrı, yerel belediyelerimizdeki anlayıştaki gibi hizmet üretmek, eser üretmek amacıyla dünya çapında bir mücadelenin içerisinde. Biz de aynı şekilde ülkemizde, Konya'mıza, belediyelerimize her türlü zorlu ve sıkıntıyı aşarak Belediyelerimiz vasıtasıyla, hükümetimiz vasıtasıyla hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bugünlere kolay gelmedik. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye bugün dünyada bu kadar zorluk ve sıkıntılar yaşanırken hiçbir ülkede eser ve hizmet üretimi yapılmazken, her şey durdurulmuşken biz ülkemizde her türlü eserimizi ve hizmetimizi vermek için çabalarımızı, gayretlerimizi arttırarak devam ediyoruz. Hiçbir şey bahane etmedik, üretmeye devam ediyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Elbette ki bütün dünyada yaşanan sıkıntılardan ve zorluklardan Türkiye'de etkileniyor. Bunun da farkındayız. Bunun için de el birliği içinde mücadele edeceğiz. Sizlerin, vatandaşlarımızın desteğiyle, esnafımızın, pazarcımızın desteğiyle hep birlikte bu sıkıntıları aşacağız.”

whatsapp-image-2022-08-17-at-14-35-45-1.jpeg

SAİT ÇELİK

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum