Karatay Kent Konseyi öğrencileri buluşturdu

Karatay Kent Konseyi öğrencileri buluşturdu

Karatay Belediyesi ve Karatay Kent Konseyi, Türkiye’nin farklı şehirlerinden üniversite eğitimi için Konya’da bulunan öğrencileri bir araya getirdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yerel yönetimler olarak eğitime ve gençlere verdikleri öneme vurgu y

Karatay Belediyesi ve Karatay Kent Konseyi, Türkiye’nin farklı şehirlerinden üniversite eğitimi için Konya’da bulunan öğrencilerini buluşturdu.

Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın yanı sıra Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Karatay Kent Konseyi Başkan Abdürahim Arslan, Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, Kent Konseyi yönetimi ve gönüllüleri ile AK Parti Karatay Gençlik Kolları Başkanı Erkam Alemdar ve Konya’da üniversite eğitimi gören öğrenciler katıldı. Konya’yı ve Karatay’ı beğendiklerini ifade eden öğrenciler, programı düzenleyen Karatay Belediyesi ve Karatay Kent Konseyi’ne de teşekkür etti.

PROJELERİMİZ VE TÜM ENERJİMİZLE ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ

Öğrencilere geleneksel Konya pilavının da ikram edildiği programda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, program öncesinde öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Konuşmasının başında programa katılan tüm öğrencilere teşekkür eden Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak tüm proje ve enerjimizle gençliğin, eğitimin ve eğitimcinin yanında olduklarını belirterek; “Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız işlerden birisi Karatay Kent Konseyi bünyesinde Gençlik Meclisi’ni kurmak oldu. Karatay’da gençlerin de söyleyecekleri var anlayışıyla ilçemizi birlikte yönetme hedefimizi net bir şekilde ifade etmiş olduk. Gençlerimizin fikirlerine değer vererek onların isteklerini taleplerini dinerek ve onlarla birlikte yol yürümeye devam ediyoruz. Hepiniz Türkiye’nin geleceğisiniz. Hepinizin gözlerinde çok güzel bir ışık var. Türkiye’yi sizlere emanet edeceğiz. Sizler geleceğin belediye başkanları, valileri, savcıları ve daha birçok mesleğin sahibi olacaksınız. Bizler, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim gören bütün öğrencilerimizin yanındayız. İlçemizde ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere 3 yıldır çanta kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede bizlere kaydını yapan tüm öğrencilere TÜBİTAK bilim dergilerini ücretsiz bir şekilde gönderiyoruz. Yine üniversiteli kardeşlerimize yönelik projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

HALKIN TALEPLERİ KARŞILANIYOR

Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan, Karatay Kent Konsey’inin çalışmalarından bahsetti. Kent konseylerini vatandaşların yerel yönetimlere aktif katılımlarını öngören bir yapı olarak özetleyen Abdürahim Arslan; “Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca, göreve gelir gelmez ilk önce Karatay Kent Konseyi’mizi aktif hale getirdi. Başkanımız yerel yönetimlerde başarılı bir isim. Şu ana kadar yapılan anketler de kamuoyuna yansıyor. Bu başarının ilk sebebi, ilçe yönetilirken bizlerin ve sizlerin yani tüm vatandaşların dile getirdiği talep ile isteklerin önemsenmesi ve hemen sahada karşılık bulmasıdır, uygulanmasıdır. Kent Konseyimiz de bunun en güzel örneği. Kent Konseyimizde sizler de yer alarak hep birlikte ilçemizi yönetebiliriz. Sizler de bize etkinlikler, faaliyetler veya projeler ulaştırarak bu fikirleri belediyemize iletip bunların hayata geçmesi için birlikte çalışabilir ve yaşanabilir bir şehri yine birlikte inşa edebiliriz. Gençlerimizin bakış açısı ve farkındalığı bambaşka. Bizler de bu farkındalığı sizlerle elde etmek istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum