Karatay ile Belh, kardeş ilçe oldu

Karatay ile Belh, kardeş ilçe oldu

Karatay Belediyesi ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Belh Vilayeti Belh İlçe Belediyesi, dostluk ve işbirliği ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla düzenlenen protokol ile kardeş ilçe oldu.

Afganistan İslam Cumhuriyeti Belh Vilayeti Belh İlçe Belediye Başkanı Gulam Rabbani Bahtari ve beraberindeki heyet Karatay Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Kostak’ı makamında ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinin ardından protokol imzaladı. İmzalanan protokolde öncesi kısa bir konuşma yapan Belh İlçe Belediye Başkanı Gulam Rabbani Bahtari; “Nasıl ki siz Hz. Mevlana’nın türbesinin bulunduğu yerdeyseniz bizlerde doğduğu şehirdeyiz. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Özellikle Belh şehri halkının selamlarını ileten Bahtari, eserleriyle dünyaca tanınmış büyük zatların Belh’te yaşamış olduğunu bu nedenle Belh vilayetinin ilmi yönden kültürel alıverişin merkezi olduğunu söyledi. Asırlar boyu insanlığa seslenen Hz. Mevlana’nın sesine kulak vermeyen kalmadığını dile getiren Bahtari, Hz. Mevlana’nın çağrısına önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek doğduğu şehir ile bulunduğu şehrin kardeş olması ve karşılıklı protokol imzalamalarının kendilerini duygulandırdığını belirtti. Bahtari son olarak Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünü kendilerine yansıtan Karatay Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkan Vekili Mustafa Kostak, Hz. Mevlana’nın şehri olan Karatay’a hizmet etmenin memnuniyeti içerisinde olduklarını dile getirerek, Belh şehri ile kardeş olmanın önemine değindi.
Karşılıklı görüş alışverişinin ardından kardeşlik protokolünü imzalayan heyet Başkan Vekili Mustafa Kostak’a dünyaca ünlü Afgan ipek halısını hediye ederken Başkan Vekili Kostak, Afgan heyetine ebru tablosu hediye etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.