Karamollaoğlu, "Bugünkü faiz oranı açıkça ‘battık’ ilanıdır"

Karamollaoğlu, "Bugünkü faiz oranı açıkça ‘battık’ ilanıdır"

Faizlerin yükseltilmesine sert tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bu faiz ortamında üretim yapılmaz. Bugünkü yaşananlar ve faiz oranı açıkça battık demektir” dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi, Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Hüseyin Saydam, güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara’dan bağlandı. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, GİK Üyeleri; Hasan Hüseyin Öz ve Lütfi Yalman, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, ilçe başkanları, İl Müfettişi Ali Mücevher, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürhan Demir ve çok sayıda Saadet Partisi delegesi katıldı. Kongre, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra 2016-2020 yılları arasında görev yapan il yönetim kurulu üyelerine Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam tarafından plaket takdim edildi.

adsiz2.jpg

ADALET OLMADAN ÜLKEDE HUZUR OLMAZ

Kongreye telekonferans yöntemiyle Ankara’dan bağlanan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, artan korona virüs vakası dolayısıyla Konya’ya gelemediğini söyledi. Karamollaoğlu, dünyanın pandemiden dolayı bir kaosun içinde olduğunu ifade etti. Ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini aktaran Karamollaoğlu, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da ciddi bir ekonomik kriz yaşandığına vurgu yaptı. Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye, şuan ciddi bir acziyetin içinde. Sorunların farkında olmamız gerekir. Bizim şuan Türkiye’de gördüğümüz en öncelikli sorun, kutuplaşma. Birbirimiz ile konuşamaz hale geldik. Toplumda birlikte yaşayacak isek adaleti de tesis etmemiz gerekir. Adalet, yaşanır. Adalet, bir anlayış meselesidir. Adalet, haklının hakkını teslim etmekle olur. Adalet olmadan ülkede huzur olmaz. Türkiye’ye şeffaflık da lazım. Bugün sayın Cumhurbaşkanının kurduğu bütün müesseseler, Sayıştay denetimi dışında. Denetlenemeyen kurumlarda daha sonra ne oluyor? İfsadlar ortaya çıkıyor.”

2 AY SONRA DÖVİZ KURU YİNE YÜKSELECEK

“Bugün Türkiye’deki politikaların yüzde 99’u üretime yönelik değil, borca dayalı. Üretime dönük olmayan bütün yatırımları durdurmak mecburiyetindeyiz” diyen Karamollaoğlu, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Merkez Bankası Başkanı faizi artırdı diye görevden alınmadı mı? Bugün ne yapılıyor? Faizler yükseltilmedi mi? Bu faiz ortamında üretim yapılmaz. Kimse ayakta kalamaz. Dünyada faizler ne oranda bizde ne oranda? Bugünkü durum, faiz oranları açıkça battık demektir. Ben, bunları kimseyi yermek için söylemiyorum. Doğrular bilinsin diye konuşuyorum. Bugün esnafın yanında durulmazsa, sıfır faizle kredi verilmezse esnaf ayakta duramaz. Çiftçinin elinden tutulmazsa, çiftçi nefes alamaz. Esnaf da çiftçi de ayakta duramıyor. Faizleri yükselterek, döviz kurundaki artışı durdurmaya çalıştılar. Görün bakın, 2 ay sonra iş yeniden tersine dönecek. Döviz kuru yeniden yükselecek. Neden mi? Çünkü arkadaşların temel fikirleri yanlış. Hala bina ihalesi yapılıyor. Allah rızası için rant peşinde konuşarak, ülke refaha kavuşturulur mu?”

İKTİDAR KONYALILARI DA ÇOK YORDU

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Erbakan Hocanın kendilerine ana sütü gibi helal bir miras bıraktığına dikkat çekti. Aynı inanç, ilke ve heyecanla bırakılan mirasın devamlılığını sağlayacaklarına vurgu yapan Karaduman, “Ülkemiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Yapılan anketlerde gençlerin 10’da 7’si başka ülkelerin vatandaşı olmayı istiyor. Bu durum, ülkemizin geleceği için çok büyük bir problem. Biz, gençlerin başka ülkelere gitmeyi hayal etmediği bir Türkiye inşa edeceğiz. Kimsenin iş kaygısı yaşamadığı, kimsenin düşüncesini ifade ederken işinden ihraç edilme korkusu yaşamadığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Avrupa Birliği kapılarında bekletilen bir Türkiye var. Yürütülen şahsiyetsiz dış politikaya son vereceğiz ve İslam ülkelerini yeniden bir araya getireceğiz. Siyasi düşüncesinden ve inancından dolayı kimsenin ötekileştiremediği bir Türkiye inşa edeceğiz. Kardeşlik ve huzur iklimini tesis edeceğiz. İstifa etmeyi bile ellerine ve yüzlerine bulaştırdıkları bir ortamda, dün olduğu gibi yarın da devletin nasıl yönetileceğini hep birlikte göstereceğiz. Ekonomide denizin değil, kumun bittiği bir dönemi yaşıyoruz. Mesele isimleri değiştirmek değil. Mesele zihniyeti değiştirememe meselesidir. Faize, ithalata ve betona dayalı bir ekonomi politikasıyla değil damadınızı değiştirmeniz, darbe kalkışmasını öğrendiğiniz eniştenizi bile ekonominin başına getirseniz, kötü gidişata asla dur diyemezsiniz. AK Parti, Konyalıları da çok yordu. Esnaflar, sanayiciler ve üreticiler ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya. Konya’yı park ve bahçe çalışmaları ile oyalamaya çalışıyorlar. Biz, yeniden belediyecilik nasıl yapılır, herkese öğreteceğiz” şeklinde konuştu.

adsiz.jpg

KONYALILARIN ARTIK ÖZÜNE DÖNMESİ GEREKİR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise şunları söyledi: “Konya, Milli Görüş davası açısından önemli bir şehir. Yeni dönemde daha büyük bir azim ve gayretle çalışmak zorundayız. Ülkemizi 18 yıldır yönetmeye çalışan bir iktidar var. İktidar, sorunlara çözüm üretmesi gerekirken, bahanelerin ardına sığınıyor. Bize bu süreçte çok daha büyük görevler düşüyor. Biz, 50 yıldır ilkelerini koruyarak, siyasi harekatını devam ettiren partiyiz. Önceliğimiz önce ahlak ve maneviyattır. Vatandaşımız sorunlar karşısında oyalanıyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Medyanın büyük bir kısmı, sadece iktidarın sözcülüğünü yapıyor. Bütün rakamlar, istatistikler gerçeği ortaya koyuyor. Konyalılar, kimseye verilmeyen desteği iktidara verdi. Konyalıların artık aslına dönmesi gerekir. Milli Görüş prensipleri içinde yalan yoktur, ihlas vardır. Milli Görüş prensipleri içinde insanları bankalara mahkum etme anlayışı da yoktur. Milli Görüş anlayışı içinde vatandaşa tuzak kurma anlayışı da yoktur. Bu toplumun özü, Milli Görüş anlayışıdır. Kimse karamsar olmasın, bu günler geçecek.”

adsiz1.jpg

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

“Başkan Hüseyin Saydam, İl Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Abdullah Altuntaş, Ahmet İnoğlu, Ahmet Büyüktermiyeci, Ali Genç, Ebubekir Saydam, Fatih Oruç, İsmail Hakkı Bacak, İsmail Aydilek, Mahmut Sami Büyükyılmaz, Mahmut Sami Kollu, Mahmut Kılınç, Mehmet Küçükgünay, Mehmet Efe, Muhammet Uzun, Mustafa Uyar, Ramazan Mücevher, Sinan Toprak, Şuayip Koçak, Veli Tüzel. İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Yusuf Bacak, Osman Yardım, Recep Turan, Mehmet Kurtlar, Zafer Kapar, Mehmet Kaya, Mevlüt Sert, Mikail Cem Polatdağ, Vedat Özkan, Selman Noras, Adnan Yeşilyurt, Numan Ateştürk, Halil İbrahim Aylak, Ahmet Emre Horzum, Musa Arpacı, Hasan Basri Yıldırım, Mehmet Köseoğlu, Mustafa Karayer, Hüseyin Dağlı, Mustafa Eken. İl Disiplin Kurulu Asil Üyeleri; Abidin Taşkazan, Ahmet Gönç, Ali Galip Doğan, İsmail Tozan, Mehmet Ali Gökçek. İl Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri; Kemal Aytek, Muammer Çelik, Mustafa Dur, Mustafa Haksever, Hasan Hüseyin Çiçek. Büyük Kongre Asil Üyeleri; Abdullah Altuntaş, Abidin Taşkazan, Ahmet Büyüktermiyeci, Ahmet Yalçın, Ali Genç, Ali Mücevher, Cihangir Yazıcı, Fatih Karaman, Fatih Oruç, Fazilet Bütüner, Hülya Şen, Hüseyin Saydam, İsmail Aydilek, İsmail Hakkı Bacak, Kasım Baş, Lütfi Çelik, Mahmut Sami Büyükyılmaz, Mahmut Sami Kollu, Mehmet Altındağ, Mehmet Şen, Mehmet Küçükgünay, Mehmet Efe, Mehmet Emin Gerçeker, Mustafa Derbentli, Mustafa Özkan, Mustafa Özkafa, Mutlu Öcal, Ramazan Mücevher, Ramazan Yetkin Özalp, Sinan Toprak, Yavuz Aydın, Ziya Tokgöz.”

EMRE ÖZGÜL

adsiz3.jpg

adsiz4.jpg

adsiz6.jpg

adsiz5.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum