Karamercan '6 milyon dağıtılmadı' dedi Altay: 'İddia eksik'

Karamercan '6 milyon dağıtılmadı' dedi Altay: 'İddia eksik'

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Kanal 42'de katıldığı televizyon programında Valiliğin Konya Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon lira verdiğini ancak buna rağmen kendilerine destek verilmediğini iddia etti

Konya'daki bazı esnaf odalarının temsilcileri Kanal 42'de yayınlanan Sümen6 programına konuk oldu. 

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan programda yaptığı konuşmada Konya Valiliğinin Konya Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon lira verdiğini ancak buna rağmen kendilerine destek verilmediğini iddia etti.

Karamercan konuşmasında "Büyükşehir belediyesine iki kez liste verdik. Liste vermemize rağmen bize bir dönüş olmadı. Sayın valimizle görüştük. Bize ‘Ben, esnaflar için belediyeye bir miktar para verdim' dedi. Biz, belediyeden öyle bir destek görmedik. Valilik, esnaflara destek için büyükşehir belediyesine bir ödeme yapmış. Biz, bir şey görmedik. Vali beye ‘Sayın Valim, biz para görmedik' dedim. Kendisi ‘Ben, verdim' dedi.  Vali bey, belediyeye 3 milyon bir kez, 3 milyon bir kez toplamda 6 milyon verdiğini söyledi. Biz valimize bu parayı görmediğimizi söyledim. Bir esnaf teşkilatı olarak bunu söylemek zorundayım" ifadelerine yer verdi.

İddia üzerine muhalefet partilerinden sert tepkiler geldi.

İddianız eksik

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Sizin iddianız 6 milyon, bizim pandemi desteğimiz 150 milyon! İddianız eksik, hayaliniz noksan. Boş hedeflerle vakit geçirmek yerine Konya’mızı tanımanızı ve bizi yakından takip etmenizi tavsiye ediyorum. Öğreneceğiniz çok şey var" dedi.

Valilik: Açıklama yanlış

Konya Valiliği de konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, “Valiliğin gönderdiği ödeneğin Belediyece esnafa verilmediği” ifadesiyle ilgili açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Pandemi ile Mücadele Eylem Planı, Valiliğimiz Koordinasyonunda Belediyelerimizin önemli katkılarıyla icra edilmektedir. Ayrıca Belediyelerle işbirliği protokolleriyle yapılan hizmetlerimiz başarıyla devam etmektedir.

Valiliğimizde Esnaf Odaları Birliğine bağlı oda başkanları ile yapılan istişare toplantısında değerlendirilen konulara dayandırılan bilgi paylaşımı eksik ve gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan toplantıda oda temsilcilerinin birçoğu Belediyelerimizin katkılarından duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür etmişlerdir.Valiliğimiz ve belediyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de esnafımızın yanında olmaya devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum