Karaman'daki maden yetkilisi: Boğulmuş olabilirler

Karaman'daki maden yetkilisi: Boğulmuş olabilirler

Karaman'da bir maden ocağında su kaynağının patlaması sonucunda mahsur kalan 18 işçi hakkında konuşan maden yetkilisi "Boğulmuş olabilirler" dedi.

CNNTürk canlı yayınına bağlanan maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"2 SAAT DAYANABİLİRLER"

Maden yetkilisi Uyar, yaptığı açıklamasında "12.15 sularında meydana geldi. 18 kişi içeride. 350 metre uzunluğunda, 50 metresi su altında kaldı. Maskeler 2 saat dayanabilir. Kaçabilecekleri 50 metre yukarıda 2 yer var. Boğulmuş olabilirler. Ani gelen bir su" ifadelerini kullanırken,  su gelince bazı işçilerin "Sudan kaçılır mı, niye kaçıyorsunuz" dediğini de iddia etti.

İŞLETMECİ DENETLEMELER TAMAM DİYOR

İşletme yetkilisi "Bütün denetlemelerden geçer not almış mıydınız?" sorusuna "Kapama kararı yoktu. Yasa sonrası 1 ay boyunca ocak kapalı kalmıştı. İşçilerle konuşuldu, onlar tamam dedikten sonra 15 gündür faaldi. Geçmişte ölümlü bir kaza yok. Bütün denetlemeleri yapılmış bir işletme" yanıtını verdi.

"TRAFİK KAZASI GİBİYDİ"

Yetkili, "Galeriyi su basması trafik kazası gibi" ifadesiyle yaşanan olay için trafik kazasına benzeterek aniden geliştiğini söyledi.

"YAŞAM ODASI YOK"

İşletme yetkilisi madende yaşam odası olmadığını söyledi, "Küçük bir işletme olduğu için yaşam odası yok. Yaşam odası olsa da ani bir olayda yapabilecekler bir şey yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.