Karaman’da çocuk istismarı davası öncesi önlem

Karaman’da çocuk istismarı davası öncesi önlem

Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili tutuklu sanık M.B'nin yargılanmasına bugün başlanacak.

Çevik kuvvet ekipleri, duruşmanın görüleceği Karaman Adliyesi önünde ve çevresinde bariyer kurdu. Alınan geniş güvenlik önlemi dikkati çekiyor.

Yaklaşık 700 polisin görev yaptığı adliye çevresinde, 10 ayrı noktada güvenlik ve arama noktası oluşturuldu. Buralara araç geçişlerine izin verilmiyor.

Adliyeye gelenler, güvenlik noktasından geçirilerek duruşma salonuna alınıyor. TOMA, zırhlı araçlar, itfaiye aracı ve ambulanslar alanda bekletiliyor.  

Tutuklu yargılanan sanık M.B, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlanacak.

fft16_mf6904148.jpg

Duruşmada, oturumların, Çocuk Koruma Kanunu gereğince kapalı yapılacağı, hükmün açık oturumda açıklanacağı belirtildi. Davanın hazırlık sürecinde, çocukların ifadelerinin psikolog eşliğinde, kamera önünde alındığı öğrenildi.

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ile Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Akdere de duruşmaya mağdur avukatı olarak katılmak üzere adliyeye geldi.

20160420aw723069_01.jpg

- Sanık hakkında 600 yıla yakın hapis isteniyor

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken M.B'nin 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis istendiği öğrenilmişti. 

20160420aw723069_02.jpg

- Öğretmenlikten ihraç edildi

Milli Eğitim Bakanlığı da M.B'yi meslekten ihraç etmişti. M.B'nin, eski iş yeri komşusu M.T'nin, "O zaman jandarma bu işi çözebilse bu duruma gelmezdi" şeklindeki sözlerinin basın yayın organlarında yer alması üzerine cumhuriyet savcısı, soruşturmanın genişletilmesine karar vermişti. 

M.B'nin bilgisayarları ile cep telefonunda çocuk pornosu ve müstehcen görüntülere rastlanması üzerine ikinci bir soruşturma başlatıldığı öğrenilmişti. 

Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ensar Vakfı, iddialara ilişkin davaya müdahillik talebinde bulunmuştu.


fft16_mf6904149.jpg

- Karaman Valiliğinden güvenlik gerekçesiyle eylem yasağı

Karaman Valiliği, cinsel istismar davası nedeniyle il sınırları içerisinde her türlü gösteri, basın açıklaması ve yürüyüş gibi eylemlerin yasaklandığını duyurmuştu.

Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Dosyada iddia edilen suçun toplumda infial uyandıran suçlardan olması, dava konusunun ulusal yazılı ve görsel basında gündemde kalmaya devam etmesi nedeniyle bu durumu fırsat bilen provokatörlerin, mağdur yakınlarını ve vatandaşları 'basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü' adı altında kitlesel protesto eylemlerinin içerisine çekerek, istenmeyen olayların yaşanmasına sebep olabilecekleri değerlendirilmektedir. İlgili kanun gereğince 20 Nisan Çarşamba günü davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma ve benzeri etkinlikler yasaklanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum