Karaelmas Turizm Ekspresi yolcularını tarih ve doğayla buluşturacak

Karaelmas Turizm Ekspresi yolcularını tarih ve doğayla buluşturacak

TCDD tarafından Ankara-Zonguldak hattında 12 Nisan'da başlatılması planlanan Karaelmas Turizm Ekspresi, tarihi mirası, doğal güzellikleri ve sanayinin gelişimini aynı rota üzerindeki turlarla deneyimleme imkanı sunacak.

Ankara Kalecik'ten başlayıp Çankırı'da engin bozkırlar aşacak ekspres trenindeki yolcular, demir çelik sanayinin kalbi Karabük'ün UNESCO kenti Safranbolu'da konaklayacak. Hadrianopolis Antik Kenti'nin bulunduğu Eskipazar, ormanlarıyla ünlü Yenice, "kara elmas diyarı" Zonguldak hattı takip edilecek.

Ekspres kapsamında düzenlenecek turlarla Eskipazar'daki antik kenti görebilecek, korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olan Yenice'de adeta orman denizinin içinden geçip Safranbolu'da tarihte yolculuk yapma imkanı bulacak ziyaretçiler, sanayinin gelişimine ev sahipliği yapan Karabük ve Zonguldak'ta bu atmosferi yaşayabilecek.

TCDD ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortaklaşa düzenlenecek ekspresle, bölgenin doğa güzelliklerinin, tarihi, kültürel ve mimari zenginliklerinin tanıtılması, turizm potansiyelinin artırılması, yerel ekonomi canlandırılarak istihdama katkıda bulunulması hedefleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.