Karaduman: Çin’den değil Allah’tan korkun

Karaduman: Çin’den değil Allah’tan korkun

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çin’in Doğu Türkistan zulmü ile ilgili hükümete seslenerek "Sessiz kalmayın, Çin’den değil, Allah’tan korkun" dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı ve Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÖNCELİKLE ANLAYIŞINIZI DEĞİŞTİRMENİZ GEREKİYOR

Ülkede adaletin tesisinin olmazsa olmaz şart olduğunu her fırsatta ifade ettiklerinin altını çizen Karaduman, “Biz, Saadet Partisi olarak; yargının bağımsız olduğu, kimsenin hakkının gasp edilmediği, çoğunluk olmanın veya iktidar sahibi olmanın hak sebebi olarak görülmediği, 99’a karşı 1’in hakkının gözetildiği adil bir Türkiye istiyoruz. İnsan Hakları Eylem Planı ile açıklanan hususların önemli olduğunu düşünüyor ve bunları destekliyoruz. Ancak ifade edilen haklar hâlihazırda yasal güvence altındadır. Nitekim yasalarca belirlenmiş haklar keyfi uygulamalarla gasp ediliyor. Türkiye’de temel hakların teslim edilmesi konusunda yeni bir içerikten ziyade mevcut yasalara uygun uygulamaya ihtiyaç vardır. Hukuku rafa kaldırıyorsanız, mahkemelere talimat veriyorsanız, emellerinize uygun karar vermeyen yargı mensuplarını cezalandırıyorsanız öncelikle bu anlayışınızı değiştirme noktasında bir irade ortaya koymalısınız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.