Karadeniz'de 'Kestane Karası' Fırtınası Etkili Oluyor.
Zonguldak’ta oluşan dev dalgalar, kıyıları dövüyor.
Adına ‘kestane karası’ denilen fırtınada oluşan dalgalar, Uzunkum ve Milli Egemenlik Sahil yolu üzerinde etkili oluyor.
Meteoroloji yetkilileri 2 gündür aralıksız devam eden sağanak yağışların metrekarede 100 kilogramı aşkın yağış bıraktığını kaydetti. Yoğun sağnak yağışların devam edeceğini bildiren meteoroloji yetkilileri, satteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtınanın etkisini sürdüreceğini ifade etti.
Dev dalgaların kıyıyı vurmasını izleyen vatandaşlardan Ahmet Şehit (57), “Çok fazla dalga oluyor. Daha önce bu dalgalar yolu yutmuştu. Duvarı yıkmıştı. İnsan dalga olduğu zaman yaya kaldırımından yürümeye korkuyor.” dedi.
Mahalle sakini Muttalip Keskin ise(41) şunları söyledi: “Havalar 4-5 gün öncesine kadar iyiydi. Kestane karası derler bu havaya. 4-5 gün hava bozuk gider. Bundan sonra açar zannediyorum. Havanın bozukluğu aynı kış havası gibi ve kar yağacakmış gibi. Her sene olan bir şey bu. Mevsimsel bir şey zannediyorum. Büyüklerimiz de bu zamanlarda kestane karası zamanı, hava fırtınalı olur derler. Bu havada sel baskınları ve doğal afetler olur.”
Bu arada yağışların etkisiyle mavi olan Karadeniz açıklarının çamur sarısına büründüğü görüldü. CİHAN
Kaynak:



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.