Karaca: Başkanlık sistemi değişecek

Karaca: Başkanlık sistemi değişecek

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, “Bu seçim bizim için “sistemsizlik” anlamına gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilip, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş açısından son derece önemli bir seçim” dedi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Konya İl Başkanı Seyit Karca Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. İl Başkanlığı görevinden istifa eden Karaca’ya İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bestil vekâlet edecek

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, milletvekili aday adaylığını parti il binasında düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Toplantıya diğer aday adayları da katıldı. Konya’dan 17 Milletvekili aday adayının evraklarının genel merkeze ulaştırıldığını belirten Karaca, “17 arkadaşımızın adaylık başvurularını parti genel merkezimize gönderdik inşallah bu seçimler ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur” dedi.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Basın toplantısında konuşan DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, “14 Mayıs 2023 tarihinde ülkemiz için çok önemli bir seçime gidiyoruz. Partimizin ilk günden itibaren savunduğu, bizim için “sistemsizlik” anlamına gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilip, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş açısından son derece önemli bir seçim. Koalisyonları öcü gibi gösterip 50+1 zorunluluğu nedeniyle seçim öncesi yıllardır birbirine demedik laf bırakmayanların bir araya geldiği 5 yıllık bir süreci geride bırakıyoruz. Çocuklarımızın psikolojik ve ruhsal çöküntüye girmesine sebep olacak laflarla birbirlerine karşı hakaretleri havada uçuşturanlar 5 yıldır kayıtsız şartsız bir teslimiyetle birbirlerini ağırlamaktalar. Ülkemiz birkaç alanda bari yapılan iyiler dışında toplamda yüze 50 barı iyiye doğru yol alsa görmezden gelelim diyoruz ama yanlış iliklenen ilk düğme olduğu için üzerine bina edilen neredeyse her şey yanlışla neticelendi. İktidar, bir grubun yönlendirmesiyle “uzaya gitmekten” söz ederken maalesef depremden etkilenen illerimizin bazılarına 48 bazılarına 72 saatte karayolu ile bile gidemedi. Sistem içerisinde tek kişiye bağlı alınan kararlar, sistemi içinden çıkılmaz hale getirdi. Çünkü en acil ve önemli konularda karar verip uygulamaya konulmasını sağlayacak kişi ile partisinin küçük bir ilçesinde teşkilatının gençlik kolları başkanının atamasına imza koyacak kişi aynı kişi. Devlet organizasyon şemasında vergiyi toplayan da harcamayı yapan da aynı kurum. Denetleme mekanizmaları neredeyse devre dışı. “İtibardan tasarruf” ta olmayınca ülke hazinesini maalesef “cep delik, cepken delik” bir noktaya getiren yönetim anlayışının değiştirileceği bir seçim olacak” ifadelerini kullandı.

TÜRK DEVLET GELENEĞİNİ HİÇE SAYAN SÖYLEMLER

Karaca, AK Parti hükümetinin ekonomi politikaların eleştirerek, “Ülke ekonomik entegrasyona bağlı büyüme hedeflerinde elbette borçlanacak ama öyle bir haldeyiz ki adalet sistemimizden başlayan aksaklıkların bizi getirdiği nokta güvensiz bir ülke. Bu nedenle de tefeci faiziyle borçlanmak zorunda kalan bir hazine. Kamusal güvenden ziyade kişisel güven ile yönetilmeye çalışılan hazine, borçlanma stratejisi ve yatırım alanı. Sonuç “kendisine güven duyulan kişi giderse eğer ülke batar” pompalamasıyla 1000 yıllara dayanan Türk devlet geleneğini hiçe sayan söylemler. Gözbebeğimiz, asırlık çınarlarımız olan yardım kuruluşlarımızı bile beceriksiz yönetimlerle güvensiz kurumlar haline getirdiler” diye konuştu.

KONYA YATIRIMLARI BİZİM DÖNEMİMİZDE TAMAMLANACAK

Konya’nın tamamlanamayan projelerinden bahseden Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “İlimiz özelinde iktidar mensupları tamamlanmayan yatırımlar konusunda yılların ihmalini şimdi de depremi bahane göstererek acizliklerini nihayet kabul ettiler. Elbette Konya’nın metro yatırımından önce tüm deprem bölgemizin imarı gelir, trafik sıkıntımız varsın bir beş yıl daha devam etsin de 11 ilimizin yaraları bir an önce sarılsın. Keşke kasır yapacağımıza diğer hayati yatırımlarımıza kaynak ayırsaydık. Ancak ne öncelik belirlemesi yapılmaması ne de yatırımların takip edilmemesi nedeniyle bitmeyen Konya yatırımları Allah (CC.)’ın izniyle bizim dönemlerimizde tamamlanacaktır. Son argüman olarak “asrın ihmaller zincirine” kılıf olarak “asrın felaketi” gibi kavramların arkasına sığınıp son bir kez vatandaşımızın oyunu alma hedefindeler. Aynı kişiler acıların haberleri verilirken kameralar önünde yer kapma savaşındalar. Kimse merak etmesin, bu ülkede analar ülkeyi yeniden imar edecek ve şahlandıracak nice aslanlar doğurmuştur. Yeter ki basiretli olalım. İşte tam bu noktada görev yaptığı süre içerisinde gerek parti mekanizmaları çerisinde gerekse vatandaş nezdinde “herhangi bir kimseye yaranma” gibi bir derdi olmadan sadece milletimizin her ferdinin haklarını gözeterek. Krizlerle boğuşan ülkeyi yeniden hak ettiği noktalara taşıyan ancak siyasetin karanlık dehlizlerinde planlanan entrikalara pabuç bırakmadığı için bir süre sonra önemsizleştirmeye çalışılan Genel Başkanımız Ali Babacan kendisinin başından ayrılması sonrası bozulmaya başlayan, sistem değişikliği ile de gittikçe artan bir hızla bozulan ülke ekonomisi başta olmak üzere buna neden olan adalet ve eğitim sistemindeki yanlışların da düzeltilmesi adına ve ülkeyi yeniden tekrar hak ettiği yere çıkarma arzusuyla sistemi yeniden inşa etmek üzere yola çıkmıştır.”

Toplantı sonunda Milletvekili aday adayları kendisini tanıttı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum