Kar yağdı sürücüler lastikçiye koştu

Kar yağdı sürücüler lastikçiye koştu

Karın yağmasının ardından sürücüler, karda kaydırmayan vakumlu lastiklerle talep gösterdi.


Otomobil lastiği bayiliği yapan Mustafa Gönüllü yaptığı açıklamada, normal şartlarda kasım ayının başından itibaren otomobillere kış lastiklerinin takılması gerektiğini söyledi. 
Pek çok sürücünün yağışlı havalarda araca üstün yol tutuşu sağlayan kış lastiği almak için karın yağmasını beklediğini ifade eden Gönüllü, ''Konya'da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte sürücüler, kış lastiği almak için lastikçilere koştu'' dedi. 
Vakumlu kış lastiğinin adedinin ebadı ve kalitesine göre 70 YTL ile 400 YTL arasında satıldığını belirten Gönüllü, şunları kaydetti: 
''Karda güvenli bir sürüş için 4 lastiğin de birden değiştirilmesi gerekiyor. Kar lastiği olarak bilinen vakumlu lastikler -30 dereceye kadar donmazken, normal lastikler -7 derecede donuyor ve görev yapmıyor. Karın yerde tutmasıyla birlikte sürücüler bu vakumlu lastiklerden taktırmaya başladı. Talepten memnunuz. Kışın, aracın yere tutunamamasından kaynaklanan kazaların önlenmesi için vakumlu lastiklerin kullanılması şart.'' 
Gönüllü, bazı vatandaşların araçlarına eski çivili lastiklerini taktırdıklarını dile getirerek, çivili lastiklerin satışının, oluşturduğu bazı sakıncalar nedeniyle durdurulduğunu, artık üretilmediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.