Kapımız herkese açık

Kapımız herkese açık

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, "Düşüncesi ne olursa olsun, beni arayanlar her zaman bana ulaşabilecek. Herkesi dinleyeceğim. Bu konuda hemşehrilerimizin şüphesi olmasın" dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL


Hangi görüşten olursa olsun kendi kapılarının tüm vatandaşlara açık olduğunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, "Düşüncesi ne olursa olsun, beni arayanlar her zaman bana ulaşabilecek. Herkesi dinleyeceğim. Bu konuda hemşehrilerimizin şüphesi olmasın" dedi


12 VEKİL ÇIKARIRIZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUK

AK Parti Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanı Selman Özboyacı, AK Parti'nin gerek Türkiye genelinde gerekse Konya'da oy kaybetmesine sebep olan faktörlerin varlığına değinerek, şunları kaydetti: "Konya'dan 12 vekil çıkarırız diye ümit ediyorduk. Türkiye genelinde de 300 vekili geçerek çoğunluğu sağlamak istiyorduk. Çıkan sonuç milletimizin takdiridir. Tepki gösterilen bazı durumları irdeleyeceğiz ve bunun üzerine çözüm önerileri arayacağız"


MİLLETVEKİLİ SONUÇLARI İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMADI

**24 Haziran erken seçiminde çıkan oy oranlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Bütün Türkiye'de AK Parti olarak büyük bir başarı gösterdik. Liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok güçlü bir oy oranı ile tekrar başkan seçmiş olduk. Konya'da da sayın Erdoğan'a yüzde 74 buçuk oy oranı ile destek verildi. Konyalılar, Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Milletin adamlarını hiç yalnız bırakmayan Konya, milletin adamına desteğini yine esirgememiştir. Milletvekili seçim sonuçları ise AK Parti'nin beklediği kadar iyi olmadı. Cumhurbaşkanımız da oranlar ile ilgili çok net bir açıklama yaptı. "Milletimizden mesajı aldık, gerekli tedbirleri alacağız" dedi. AK Parti'nin zaten en büyük gücü, milleti ile iç içe olmasıdır. Milletin derdini en iyi anlayan parti AK Parti'dir.  Metal yorgunluğu diye ifade edilen bir tabir vardı. Partimizin, milletin taleplerine göre kendini yenileyebilen bir yapısı bulunuyor. Bizler bir bayrak yarışı içerisindeyiz. Seçim sonuçlarını çok iyi analiz edeceğiz. Milletin verdiği mesajı titizlikle ve özveri ile analiz edeceğiz. Çıkardığımız dersler ile yerel seçimlere AK Parti kadroları olarak hazırlanacağız.

 

**AK Parti olarak Konya'dan kaç vekil çıkaracağınızı düşünüyordunuz?

-Açıkçası mevcut milletvekili sayımızı (12) koruruz diye ümit ediyorduk. Biz, sadece Konya olarak değil, Türkiye genelinde de 300 vekilden fazlasını alarak mecliste çoğunluğu sağlama beklentisi içindeydik. "Milletimiz sonuçlar istediğimiz gibi çıktığı zaman feraset sahibi de sonuçlar beklenildiği gibi çıkmadığı için milletimiz feraset sahibi değilmiş" diyemeyiz. Bu millet, aziz bir millettir ve her zaman feraset sahibidir. Milletin takdiri bizim için baştacıdır.


OY KAYBININ ÇEŞİTLİ SEBEPLERİ VAR

**AK Parti'nin genel seçimlerde bu kadar oy kaybetmesini neye bağlıyorsunuz?

-AK Parti, çok büyük bir harekettir. 11 milyondan fazla üyesi var. Toplumun bütün kesimlerinde temsiliyeti yüksek olan bir oluşumuz. Bu kadar büyük bir hareketi şahıslar üzerinden yargılamak doğru değildir. Mesela Tahir Akyürek, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu şehre 14 yıl hizmet etti. Konya'ya büyük hizmetleri oldu. Liste ile ilgili yorumlar göreceli yorumlardır. Tabiki vatandaşlarımızın bir kısmı bazı isimlerden hoşnut olmayabilir. Bir kısım insan da belki beni tasvip etmeyebilir. Bu konuda takdir Cumhurbaşkanımızın. AK Parti'nin genel başkanı sıfatı ile listelere onayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi. Bizlerin yapması gereken de liderimizin belirlediği bu listenin arkasında durmaktır. Oy kaybına neden olan bazı sebepler var. 35 günlük seçim çalışmalarımızda biz, vatandaşımızın tüm bu dertlerini dinledik. 16 yıllık bir partiden bahsediyoruz. Yaptığımız her şey doğru diyemeyiz. Tabi ki bizim de hatalarımız var. Partimizin asıl başarısı, milletin nabzını ölçerek tespitlerde bulunmasıdır. Bir de bu hataları gidermek üzere hemen yeniden yola koyulmasıdır. Çeşitli sebeplerle vatandaşımız tepki göstermiş olabilir, hepsinin başımızın üstünde yeri vardır. Tepki gösterilen bazı durumları irdeleyeceğiz ve bunun üzerine çözüm önerileri arayacağız.


**Cumhur İttifakının geleceğini nasıl görüyorsunuz?

-Bu ittifak, her şeyden önce yerli ve milli bir ittifaktır. 15 Temmuz sürecinden hemen sonra bu vatanı seven, vatan hainlerine karşı çetin bir mücadele verilmesini isteyen vatanseverlerin oluşturmuş olduğu bir ittifaktır. Dolayısı ile bu ittifakın teminatı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir. Liderler düzeyinde bu ittifakın ne kadar güçlü bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Beraber ittifak yaptığımız partilerle yerli ve milli ittifakın bozulacağını düşünmüyorum. Türkiye, terörle mücadelede çok etkin bir şekilde kararlılık ile mücadeleye devam etmeye niyetlidir. Bu ülkenin, bu ittifaka ihtiyacı var. Yeni sistemde uzlaşı kültürü büyük önem arz ediyor.   


**Millet ittifakı ile ilgili neler söylemek istersiniz?

-Bütün seçilen milletvekillerine milletimiz seçtiği için hayırlı olsun demek düşer. Siyasi olarak bakıldığında çok uzun soluklu olmayacak bir ittifak görüyoruz. Cumhur ittifakının en önemli özelliği sürdürülebilir olmasıdır. Ortak paydası fikir ortaklığıdır. Millet ittifakı tamamen 24 Haziran seçimlerine yönelikti. Millet ittifakı içinde yer alan partilerin idelojileri taban tabana birbirine zıt. Bu ittifaka resmi olarak belki HDP eklenmedi ama HDP'nin barajı aşmasının en önemli nedeni başka partilerden oy kaymaları oldu.


TÜRKİYE'NİN EKONOMİK PROBLEMİ YOK

**Türkiye'nin ve Konya'nın ekonomik gidişatı nasıl olacak?  

-Patates, soğan ve saman gibi belli başlı metalar üzerinden sloganik ifadelerle yapılan eleştirileri çok sağlıklı bulmadığımı belirtmek isterim. Ekonomi, bu kadar mikro düzeyde bir alan değildir. Türkiye, büyümekte ve gelişmekte olan bir ülkedir. Büyüme hızı olarak dünyada sayılı ülkeler arasındayız. 2017 yılında ortalama 7,4 oranında büyüdük. 2018 yılının ilk çeyreğinde de aynı büyüme oranı ile güçlü şekilde yolumuza devam ediyoruz. İhracat rakamımız, rekor seviyede. Gayrisafi milli hasılaya, kişi başına düşen milli gelire bakıldığında  problemli bir durum gözükmüyor. Türkiye ekonomisi, sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir ekonomidir. Tüm bunlar, seçim öncesi birtakım ekonomik operasyonlara maruz kalmadığımız anlamına gelmiyor. Spekülatif olarak, vatandaşımızın doğrudan gözlemlediği döviz kurları üzerinden yapılan operasyon, emin olun başarılı olamadı. Sahada vatandaşımız ile bu konuyu konuştuğumuzda bize 'Her şeyin farkındayız, sabrederiz, hiç problem yok' diyorlardı. Seçim psikolojisinin ekonomiyi ne kadar etkilediği ortada. 2013 Mayıs ayından beri Türkiye neredeyse her 6 ayda bir büyük bir olay yaşamış. Şükürler olsun, halkımız 24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanını seçmiştir. 16 yıllık istikrar ve yatırıma halkımız devam dedi. Güven ortamı, güzel bir şekilde ve hızlıca ekonomiye olumlu yansıyacak. Her şey normale döndü, dönmeye de devam edecektir. Yatırımcı, Türkiye'deki güven ortamını görüyor. 5 yıl içinde yeni bir sıçrama basamağı yakalanacak.


GENÇLERİN SORUNLARINI MECLİSTE DİLE GETİRECEĞİM

**Genç bir vekilsiniz, gençler ile ilgili ne gibi çalışmalar yapacaksınız?

-Gençlik, bu ülkenin en büyük gücü ve potansiyelidir. Gençlerimizi çok fazla önemsiyoruz. Ülkede her dört insandan biri 30 yaş altında. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız, gençlere önem veriyor.  Gençlerin ve öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmeleri ve gençlere daha iyi bir iş olanağı sağlanabilmesi için partimiz var gücü ile çalışıyor. 56 milyon seçmenin 17 milyonu 30 yaş altıydı. Seçmen bazında her 3 oy kullanandan biri gençti. AK Parti, gençlere yönelik çok ciddi çalışmalar yaptı. Bizim, genç milletvekili olarak meclise girmemiz, gençlere verilen önemin aslında açık bir göstergesidir. 600 milletvekili arasında 57 adayımız 25 yaş altıydı. Bu, başka bir partide bulunamayacak bir orandır. Seçilen genç milletvekillerimiz var. Gençliği en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüz ile koşturacağız. Gençlik, umutlu ve mutlu olsun.  Bizim "Yaparsa yine AK Parti yapar" sloganımız var. İşsizlik ve atama sorunlarını mecliste gündeme getireceğiz. Sloganımızın karşılığını vereceğiz.  Çünkü ayağı yere basan ve sorunlar karşısında somut adımlar atan tek parti AK Parti'dir.


KONYALILAR'IN GÖNLÜ RAHAT OLSUN

**Konya, bundan sonraki süreçte hakettiği yatırımları alma konusunda öncelikli olacak mı?

-Mesela metro konusu, bütün Konya riyasetinin gündeminde olan bir mevzudur. Kesinlikle unutulmuş bir mevzu da değildir. Geçen gün yaptığımız bir toplantıda projeyi gündemimize aldık. Gerekli çalışmaların ve adımların atıldığını yakın zamanda vatandaşlarımıza duyuracağız. Konya'nın gerçekleşmiş birçok projesi de var ve bunlardan da bahsetmek gerekiyor. Mavi Tünel projesi, Konya'nın devasa yatırımıdır. Vatandaşımızın kendi evinden içme suyuna rahatlıkla ulaşması da büyük ve önemli bir yatırımdır. Yıl sonuna doğru bütün evlere içme suyu verilecek. Vatandaşımızı devasa projelere kavuşturmaya devam edeceğiz. Aselsan ile ortaklaşa karar verilerek yapılacak olan silah fabrikası yine çok büyük bir yatırımdır. Konya, savunma sanayisine destek bakımından alt yapısı, hafızası ve kabiliyeti olan bir şehirdir. Bundan sonra da AK Parti en yüksek destek aldığı Konya'ya en büyük yatırımı yapacaktır. Hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun. Bu şehrin evlatları olarak, şehrimizin en iyi yatırımı alması için azami gayret göstereceğiz.


VATANDAŞ BANA RAHATLIKLA ULAŞABİLECEK

**Nasıl bir vekil olacaksınız ve Konyalılar aradığı zaman size rahatlıkla ulaşabilecek mi?

-AK Parti, milletin bağrından kopmuş ve milletin dilinden en iyi anlayan partidir. Biz, milletin nabzını en iyi tutan partiyiz. Milletvekili olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da milletimiz ile iç içe olacağız. Onların dertleri ile dertleneceğiz. Vatandaşımızın sorunlarını çözme konusunda gayret göstereceğiz. Vekil seçildikten sonra, esnaflara teşekkür ederek ve onları dinleyerek çalışmalarıma başladım. Her zaman milletimiz ile ünsiyet kurmaya devam edeceğiz. Bu konuda Konyalılar'ın şüphesinin olmaması gerekiyor. Vatandaşımız, beni aradığı zaman rahatlıkla ulaşabilir. Vatandaşımız ister AK Partili olsun, ister olmasın bana geldiği zaman ben hepsini dinleyeceğim. Sadece bir kitleyi temsil eden bir parti değiliz. Kim hangi görüşten olursa olsun, hepsine kapımız açıktır.

**Selman Özboyacı kimdir?

-Milletvekili Selman Özboyacı, 1989 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Özboyacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk babası olan Özboyacı, 6-7 yıl AK Parti teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulundu. Sırası ile AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcılığı, Gençlik Kolları İl Başkanlığı yapan Selman Özboyacı, 3 yıldır da AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Özboyacı, 27. dönem AK Parti Konya milletvekili oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.