"Kanal İstanbul mu Kanal Konya mı?"

"Kanal İstanbul mu Kanal Konya mı?"

Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan, Merhaba Gazetesi Siyasetin Nabzı sayfasında bunları yazdı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan'ın yazısı şu şekilde: 

"Kanal İstanbul mu Kanal Konya mı?"

Yıl 2040 gazete manşetleri;

- Kanal İstanbul’un etrafında kimlerin arazileri çıkmadı ki?

- Mevcut hükümet kanal İstanbul’un borçlarının ödenemez hale geldiğini bildirdi.

- Kanal İstanbul’un 21 metre derinliği yüzünden yük gemisi karaya oturdu.

- Kanal İstanbul’dan dolayı yok olan yeraltı su kaynakları, Terkos gölü, Küçük Çekmece gölü ve Sazlıdere barajı yüzünden İstanbul’a üç günde bir su verilebiliyor.

- Kanal İstanbul’la ada haline dönüşen İstanbul’a depremden sonra Anadolu’dan gelen yardımlar İstanbul boğazındaki yıkılan köprülere takılırken, Edirne Tekirdağ ve Kırklareli den gelen yardımlar ise kanal İstanbul üzerindeki yıkılan köprülerde kaldı. 30 milyonluk şehir açlıkla karşı karşıya.

2040 yılı dünya basını;

- Dünya devletleri covit 39 salgını nedeni ile Tarım ürünleri ve her türlü gıda ihracatını durdurdu. Her devlet kendi kendine yetmeye çalışıyor. Türkiye buğday alacak ülke bulamadı.


 

Şimdi bir de aynı yıl gazetelerinin Konya haberlerine bakalım;

- Kızılırmak boşa akarken Konya’da kuraklık had safhada.

- Konya’da tarım bitti.

- Maddi gerekçelerle yapımı durdurulan Konya Ovası Sulama projeleri yüzünden tarım yapılamaz hale geldi.

- Konya da çiftçiler 1500 metre derinlikte suya zor ulaştı.

- Tarımsal sulama için su bulamayan Konya da içme suyunda da sıkıntılar başladı.

- Cihanbeyli platosu tamamen çölleşti.

- Sakarya nehrinden su getirilmeyen Çeltik ve Yunak’ta artık tarım yok.

Yıl 2040 a gidip bu gazete manşetlerini niye okuduk. Kimse bu manşetlerin ütopya olduğunu düşünmesin, inanın bunlar çok uzak değil. İdarecilerimiz devlet kaynaklarını hoyratça kullanmaya devam ederlerse belki de bu manşetler 2040 yılına bile kalmaz.

Çocukluk yıllarımda Konya ovasında 20-30 metreden su çıkardı. Şimdilerde 250-300 metre derinliklerden bahsediliyor ve her geçen gün daha da derinlere inmek zorunda kalınıyor. İşte tam burada Kanal Konya projesi devreye giriyor.

Nedir Kanal Konya Projesi?

Şunu peşinen söyleyeyim Rant projesi değil, ihtiyaç projesidir. Konya ovası için zorunluluktur. Vakit kaybedilmeden başlanması ve tamamlanması gereken bir projedir. Kızılırmak suyunu kanallarla Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Kadınhanı ve Sarayönü çiftçisine ulaştırma projesidir. Dahası Sakarya nehrini Çeltik ve Yunak çiftçisiyle buluşturma projesidir. Konya için hayat olan suya ulaşma projesidir. Gelecek Partisi Konya il Teşkilatının bugünden başlayarak yüksek sesle söylediği ve iktidara geldiğimiz zaman gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağımız bir projedir. Ayrıca bu projeyi kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin sonuna kadar destek olacağımız ve yapanları ayakta alkışlayacağımız bir projedir.

Şimdi tekrar Kanal İstanbul’a dönelim.2020 yılı başlarında Ulaştırma ve Altyapı Bakanının açıklamasını hatırlayalım. Kanal İstanbul’un maliyeti 25 milyar dolar. Sayın Bakan’ın bunu açıkladığı günlerde 150 milyar Türk Lirası ediyordu. Bugünlerde ise 200 milyar Türk Lirasına denk geliyor.

Bahsettiğimiz Kanal Konya projesinin maliyeti noktasında henüz bir fizibilite çalışması yok fakat şu kadarını söyleyebilirim, Kanal İstanbul projesinin onda biri (2,5milyar dolar) rakamına varmaz.

Rant ekonomisi üzerine kurulmuş bir düzenin sürdürülebilir olmadığını özellikle son 4 yılda iyi kavramış bir millet olarak bizim üretmekten başka bir şansımız yok. Mirasyedi gibi davranarak çocuklarımızı zaten 25 yıl borçlandırmışken onların geleceğini daha fazla heba edemeyiz. O yüzden buradan bir kez daha YÜKSEK SESLE söylüyorum.

Rant projesi değil, ihtiyaç projesi

Kanal İstanbul değil, Kanal Konya

Kalın sağlıcakla…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum