Kanal 42 ve Merhaba'dan Ankara'ya çıkarma

Kanal 42 ve Merhaba'dan Ankara'ya çıkarma

Kanal 42 Televizyonu ve Merhaba Gazetesi ekibi, Ankara'ya çıkarma yaptı. İki kurumun çalışanları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Hamza Dağ ile canlı yayın programı gerçekleştirirken, program öncesinde de birtakım ziyaretler yaptı

Kanal 42 Televizyonunda yayımlanan Ali Ayata ile Yaz Gecelerinin konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ oldu. Ankara’da AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen programda Dağ, Kanal 42 Televizyonu Haber Müdürü Bekir Akkaş ve Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı. Dağ, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kanal 42 Televizyonu Program Yapımcısı Ali Ayata, Kanal 42 Televizyonu Haber Müdürü Bekir Akkaş ve Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül, aynı zamanda program öncesi Ankara’da bazı ziyaretlerde bulundu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, başkentte gazetecileri ağırladı.

Z KUŞAĞINDAN MEDET UMUYORLAR!

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, “Z kuşağının dilinden AK Parti olarak anlıyor musunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Z kuşağının dili nasılmış? Z kuşağı ne? Z kuşağı diyenler, Z kuşağı bir formata gelmiyor diyenler, açıkçası 1997 yılından itibaren doğanları tek tipleştirmek istiyor. Z kuşağının AK Parti'ye muhalif olmasını istiyorlar. Z kuşağı uzaydan mı geldi? Bunların anne ve babası yok mu? İstiyorlar ki Z kuşağı AK Parti'nin değerlerine muhalif olsun. Bu zihniyet, 30 yıl önce de aynıydı. Anne ve babalar çocuklarını İmam Hatip'e gönderirken, o dönem için de 'Siz bunların beynini yıkıyorsunuz' diyorlardı. Aile mefhumunun kaybolmasını istiyorlar. AK Parti'nin siyasetinde bu ülkenin değerlerine muhalif ne vardır? Zaman zaman uygulamalar eleştirilebilir. Z kuşağı bir kalıba sokulmak isteniyor. Gençleri kalıba sokmak isteyen zihniyet, 2007 yılında Cumhuriyet mitinglerinden medet umuyordu. Ordudan medet umuyordu. 17-25 Aralık sürecinde bu zihniyet, FETÖ'den medet umdu. Yalan mı? Kimseye FETÖ'cü diye itham edecek halimiz yok ancak 17-25 Aralık operasyonlarından sonra 2014 seçimlerini kazanmayı taahhür edenler kimler? O zihniyet geziden medet umdu, istedikleri olmadı. Darbe girişimi oldu. Şimdi de Z kuşağından medet umar hale geldiler. Biz, her bireyin sorularını iyi takip ediyoruz.”

15-2.jpg

GENÇLERİN BİR TEPKİSİ SÖZ KONUSU OLDU

YKS sınavı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençler ile sosyal medya üzerinden görüşmesinin ardından yaşanan olaylar ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dağ, “Üniversite sınavı tarihi ile ilgili pandemi sürecinden dolayı birtakım gelişmeler yaşandı. Önce ileri bir tarihe alındı daha sonra geriye çekildi. Cumhurbaşkanımız çok iyi niyetli bir şekilde gençlerin o günkü streslerini azaltmak adına böyle bir program yaptı. Oradaki gelişmeler, bir organizasyon sonucu yaşandı. Gençler stresliydi, bir gün sonra sınava gireceklerdi. Onların bu stresini normal görebiliriz. Muhalefetin temsilcilerinin devreye girerek buradan bir siyasi nema bekleyerek, paylaşımlar yapması da iyi niyetli bir hareket değildi. O gün neredeyse CHP'nin tüm kesiminden herkes Oymoyyok hastagı altında paylaşımlar yaptı. Biz, onların oyunu bugüne kadar almadık, almak gibi bir talebimiz de yok. İyi niyetle yapılan bir programdı. Genç kardeşlerimizin stresiyle birlikte bir tepki koyması da söz konusu oldu. O anki düşünceyle ortaya konulmuş süreci, keşke birileri böyle kendi siyasi beklentileri için kullanmamış olsalardı belki çok daha mantıklı bir şey olurdu” şeklinde konuştu.

AYASOFYA'NIN AÇILMA VAKTİ GELDİ, ERKEN SEÇİM YOK

Ayasofya için Danıştay kararının beklendiğini hatırlatan Dağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayasofya gibi değerli bir mesele seçime alet edilmez. AK Parti, bugüne kadar ne kaç seçim geçirdi. 7 Haziran dönemi bizim için sıkıntılı bir süreçti. AK Parti, Ayasofya meselesini seçime alet etseydi, seçim kazanmak için Ayasofya'yı gündeme getirseydi, 7 Haziran'dan önce yapardı. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Ayasofya meselesi Danıştay'da görüşülüyor. Sonucu hep birlikte bekliyoruz. Bizim yaptığım kamuoyu araştırmalarında bu konudaki toplumsal desteğin çok iyi düzeyde olduğunu görebiliyoruz. Bu bizim kendi egemenlik durumumuz ile ilgili bir konu. Zihinsel farklılık içinde olduğumuz arkadaşlar da bu duruma karşı duruş ortaya koyacaklardır. Ayasofya bizim kültürel ve tarihi değerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak benim kıymet ve değer verdiğim hususlardan biridir. Her şeyin bir vakti ve zamanı var. Bu dönemin Ayasofya'nın açılma vakti olduğunu söyleyebiliriz. Zaman yaklaştı. Muhalefet Sultan Ahmet'i de müze yapmak lazım demeye devam etsin. Biz, milletimizin değerine bakıyoruz. Erken seçim meselesine gelecek olursak, erken ile seçimi yan yana kullanmak bile istemiyorum. Hangi televizyon kanalını açarsak açalım, erken seçim tartışması yaşanıyor. 'Erken seçim yok' demekten dilimizde tüy bitti. Muhalefet de 'Erken seçim var kardeşim' demekten usanmadı. Ülkenin böyle bir gündeminin olmaması gerekir. Zaten Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerken söylediğimiz en önemli mevzu artık 1-2-3 yılda seçimlerle karşı karşıya kalmayacağız noktasıydı. Erken seçimi gerektirecek bir ahval yok. Seçime 3 yıl var o zamana kadar atacağımız çok ciddi adımlar var. Türkiye'nin de erken seçim gündemi olmaması gerekir. Konuştukça sıkıntı ortaya çıkar. Ben, darbe ile ilgili söylenen imalı sözlerle erken seçimle ilgili söylenen sözlerin böyle bir ihtimal olmasının ötesinde, pandemiden sonra ortaya çıkan tablonun daha iyiye gitmemesi için bir niyet olduğu kanaatindeyim. Erken seçim söylemleri, ülkeye yatırımcının gelmesinin de önünde engel olur.”

KONYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu TV5 ve Milli Gazete Ankara Temsilciliğinde ziyaret eden gazeteciler, Karamollaoğlu’na sorular da yöneltti. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Konya, bizim siyasi hareketimizin en önemli çıkış merkezlerinden biri olmuştur. Konya, Milli Görüş hareketinin temellerinin atıldığı bir ildir. Bu anlamda biz Saadet Partisi olarak Konya’ya ayrı bir önem veriyoruz. Konya halkı, 1969 yılında seçimlere bağımsız giren Erbakan Hocamıza ve davamıza destek vermiş, merhum Erbakan Hocaya 3 Milletvekili çıkaracak oranda oy vermiştir. Konya, her yönüyle önemli bir şehirdir: Konya, bugün tarımsal üretimin başkentidir. Konya’nın var olan potansiyelini çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Konyalı tüm vatandaşlarımıza selamlarımızı da iletirseniz, seviniriz.”

15-1.jpg

ESNAF VE VATANDAŞ DESTEKSİZ KALDI

Gazeteciler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’i de ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şener; Ayata, Akkaş ve Özgül’e teşekkür etti. Şener, ziyarette “Konya’nın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Birkaç gün önce Ilgın’daydık. Çavuşçugöl Mahallesi halkını ziyaret ettik. Çavuşcugöl Mahallesi'nde yeni bir kömür madeni için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla acele kamulaştırma kararı çıkarılmasına bölge halkı isyan etmişti. Kendilerini dinledik. Sorunlara duyarsız kalmıyoruz. AK Parti’nin Konya’da ‘ben yaptım oldu’ anlayışından bir an evvel vazgeçmesi gerekir. Konya, bugün çoğu anlamda hak etmediği noktada. Zaten ülkede bir yönetim zaafiyeti var. Bu zaafiyet yerele de sirayet etmiş durumda. Ortada bir başı boşluk var. İnsanlar dertli. İnsanlar işsiz. İnsanlar AK Partiye destek vermelerine rağmen hak ettiği ilgiyi göremiyor. Tarımda dışa bağımlılık artıyor. Besiciler ayrı bir sıkıntı içinde. Korona virüs süreci her kesimi olumsuz etkiledi. Esnaf ve vatandaş bu dönemde desteksiz bırakıldı. Bunlar doğru uygulamalar değil” şeklinde konuştu.

15-3.jpg

KONYA DAVUTOĞLU'NA DESTEĞİNİ ESİRGEMEZ

Kanal 42 Televizyonu Program Yapımcısı Ali Ayata, Kanal 42 Televizyonu Haber Müdürü Bekir Akkaş ve Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ı da ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdağ, gazetecilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdağ, şu ifadeleri kullandı: “Konya, Gelecek Partisi için çok kıymetli bir şehir. Çünkü partimizin Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bey de Konyalı. O topraklarda yetişmiş, büyümüş bir isim. Konyalı, kendi evladına gereken desteği verecektir. Biz, bundan adımız gibi eminiz. Zaten iktidarın paniği de ondan. Biz, ilkesizliklere yanlış gidişata dur demek için bir yola çıktık. Bizim için önemli olan dürüst siyaset yapmaktır. Ülkedeki adaletsizliğe son vermek, adil gelir dağılımını temin etmek için bu yola girdik. Türkiye, bugün her alanda ciddi bir bocalamanın içinde. Bunların hiçbirini hak etmiyoruz. Biz, inanan arkadaşlarla yola çıktık. Geçmişi temiz, inançlı, dürüst insanlarla bir çatı altında birleştik. Yapılacak ilk seçimde herkes Gelecek Partisi’nin başarısına şahit olacak. Türkiye’de Gelecek Partisi’nin başarısının en önemli mimarlarından biri de Konya olacak.”

SALİH ACIBADEM

15-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.