Kamuda israf edildiği iddia edilen tutar dudak uçuklattı

Kamuda israf edildiği iddia edilen tutar dudak uçuklattı

Kamudaki israfın boyutlarının incelenmesi daha sonra bu konuda önlemlerin ortaya konulması için Cumhuriyet Halk Partisi TBMM’ye önerge verdi.

CHP, kamudaki israfın boyutlarının araştırılması ve önlemlerin belirlenmesi için Meclis araştırması istedi.

TBMM Başkanlığı’na gönderilen söz konusu önergede CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel'in imzası yer alırken gerekçe olarak da , Koronavirüs salgınından en fazla ekonominin etkilendiği; borçlanma, bütçe açığı, işsizlik ve enflasyonun ciddi şekilde yükseldiği; vatandaşın, esnafın, çiftçinin, KOBİ'lerin, sanayicilerin bankalara borcunun son iki yılda 1 trilyon liradan fazla artarak 3 trilyon 700 milyar liraya çıktığı bu duruma da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi neden olduğu öne sürüldü.

10 MİLYAR DOLAR  İSRAF EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra kamunun toplam borcunun yaklaşık 1 trilyon 860 milyar liraya çıktığı ifade edilen raporda Türkiye'nin dış borç faizi olarak her ay 1 milyar dolardan fazla ödeme yaptığı da ileri sürüldü. Ayrıca işsiz sayısının 10 milyonu aştığını, devletin aldığı borçların yeni alınan borçlarla kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

CHP’nin önergesinde 2010-2020 döneminde kamuda yaşanan israfın lüks araç ve gereksiz yapılan kiralamalarla 10 milyar liraya çıktığı yer alırken "Kamudaki savurganlık ve israfın önüne geçilmeden, zaten zor durumda olan vatandaşların omuzlarına 'acı reçete' ile yeni yükler bindirilmesi, millete büyük haksızlık olacaktır. TBMM bu konuda sorumluluk üstlenmeli, kamuda israfın ve savurganlığın önüne geçilmesine katkı sunmalıdır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.