Kahire’de barış zirvesi

Kahire’de barış zirvesi

Filistin-İsrail savaşında barış için yol haritası bulmayı amaçlayan Kahire Barış Zirvesi başladı. İsrail zirveye temsilci göndermedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Filistin-İsrail savaşına çözüm bulmaya yönelik Kahire Barış Zirvesi başladı.

Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın temsil ettiği zirveye Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel, Ürdün Kralı Abdullah, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al-Nahyan ve çok sayıda ülkeden liderler ve bakanlar katılıyor.

Filistin lideri Abbas, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, “Topraklarımızı asla terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de, zirvede Gazze’deki insani krizin sona erdirilmesi ve ateşkes amacıyla yol haritası oluşturmaya çalışacaklarını kaydetti. Sisi, Refah Sınır Kapısı’nı bir an için bile kapatmadıklarını ama sınırın Filistin tarafındaki İsrail bombardımanının insani yardımların geçişini engellediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.