‘Kafa’da rakip yok  

‘Kafa’da rakip yok  

Sezon boyunca 49 gol atan Konyaspor bu gollerin 15’ini kafayla atarak bu konuda Süper Ligin zirvesinde yer aldı. En fazla kafa golünü ise Cikalleshi kaydetti.   

Konyaspor, ligde 49 golün 15’ini  kafa golüyle kaydetti. Yeşil-beyazlı ekip bu istatistik ile  Inter, Juventus , Manchester City, Manchester United, Lille ve Ajax gibi takımları geride bırakırken, Süper Lig’de ilk sırada yer aldı.

 Yeşil beyazlılar, Juventus (13) , Manchester City (9), Manchester United (12), Lille (4) ve Ajax (14) gibi takımları gibi takımları geride bıraktı. Yeşil beyazlılar, Süper Lig’de ise 4 büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’u geçerek ilk sırada yer aldı.

 Süper Lig’de kafa gollerinde Konyaspor’u 14’er golle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Gaziantep Futbol Kulübü takip ederken, Alanyaspor 13 golü kafa golü buldu. Göztepe, Sivasspor ve Yeni Malatya 12 gol kaydederken, küme düşen Erzurumspor ise 9 golü kafa ile attı. Antalyaspor, Çaykur Rizespor, G.Birliği, Karagümrük, Kayserispor ise 8’er golü kafa ile kaydetti. Süper Lig’de kafa ile en az gol atan takımlar ise Galatasaray, Denizlispor, Başakşehir, Ankaragücü, Kasımpaşa ve Trabzonspor takımları oldu.

CİKALLESHİ VE KRAVETS 9 GOL ATTI  

Konyaspor 40 maçta 12 galibiyet, 14 beraberlik, 14 de yenilgi aldı. 50 puan toplayan temsilcimiz attığı 49 gole karşın kalesinde 48 gol gördü ve artı sezonu 1 averajla kapattı. Yeşil-beyazlı ekip bu gollerin 15’ini kafayla atarak bu konuda Süper Ligin zirvesinde yer aldı.

Bu gollerin 5’ini ise son haftalarda müthiş bir çıkış yakalayan Sokol Cikalleshi kaydetti. Arnavut golcü Alanyaspor, Başakşehir Yeni Malatyaspor(2) ve Göztepe maçlarında attığı kafa golleri ile takımına katkı sağladı. Cikalleshi Alanyaspor karşısında da  Konyaspor’un 13. kafa golünü kaydetti. Arnavut golcüyü bu alanda takip eden futbolcu ise Artem Kravets oldu. Ukraynalı oyuncu 8 gol atarken bu gollerin 4’ü kafa golü olarak kayıtlara geçti. Yeşil-beyazlı ekipte diğer kafa golleri ise Shengelia (Beşiktaş), Amir (Kasımpaşa), Musa Çağıran (Kasımpaşa), Skubic(Ankaragücü) Jevtovic (Karagümrük) ve Ahmet Çalık’tan geldi(Karagümrük) geldi.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.