Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı

Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı

İslam dünyası bin aydan daha olarak nitelendirilen mübarek Kadir Gecesine erişmenin mutluluğunu yaşıyor. Peki, Kadir Gecesinin önemi nedir ve bu gece nasıl ihya edilmelidir?

Kadir Gecesi’nin anlam ve önemine değinen İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirilmeye bu gecede başlandığını belirten Ali Galip Doğan ayrıca Kadir Gecesi’nde dua ve tövbelerin koşulsuz kabul edildiği müjdesinin verildiğini de kaydetti. 

Kadir Gecesi’nin ayrıca Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olduğunu belirten Ali Galip Doğan, “Kadir Gecesi, Cenab-ı Hakk tarafından insanlara hidayet rehberi olarak indirilen Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecedir. Yine bu gecede esenlik ve ferahlık tüm cihana yayılır. Kadir Gecesi’nde ayrıca sema kapıları sonuna kadar açılır ve bu vesile ile dualar koşulsuz kabul edilir” dedi. 

BU GECEDE MELEKLER YERYÜZÜNE İNER 

Kadir Gecesi’nde yeryüzüne çok sayıda meleğin de indiğini kaydeden Ali Galip Doğan , sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu gecede yeryüzüne birçok melek iner. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu mübarek geceyi ise bizler namaz kılarak, Kur'an- Kerim okuyarak, istiğfar ederek değerlendirmeliyiz. Yine bu gecede kaza namazı olanların, nafile namazlardan evvela kaza namazlarını kılmaları daha faziletlidir. Kaza namazı olmayanlar nafile kılarlar. Ebu Hureyre'nin rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: ‘Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadetle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır’ buyurmuştur. Ayrıca bu mübarek gecede şirk hariç tüm büyük günahların da affedileceği müjdelenmiştir.” 

BU GECE DUA VE İBADETLERLE DEĞERLENDİRİLMELİDİR 

Kadir Gecesi’nin nasıl ihya edileceğinin Peygamber Efendimiz’in hadislerinde haber verildiğini kaydeden Ali Galip Doğan, “Hz. Aişe Kadir Gecesi’nde nasıl dua edeceğini Peygamber Efendimiz’e sormuştur ve; ‘Allah'ım sen çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet’ diye dua et cevabını almıştır” ifadelerini kullandı. Yine Kadir Gecesi’nin kullar için bir affedilme fırsatı olduğunu aktaran Ali Galip Doğan , son olarak şunları söyledi: “Bu gecede yaptığımız ibadetler çok önemlidir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, ibadet, tövbe ve istiğfar ile geçirilmelidir. Yine bu gecede namazlarımızı eda etmek, mükâfatımızın da artmasına vesile olur. Efendimiz de birçok hadisinde bu gecede yapılan ibadetlerin önemine değinmiştir.” 

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.