"Kadınlara ifade hakkı tanınmıyor"

"Kadınlara ifade hakkı tanınmıyor"

Kadınların çoğu konuda kendini tam olarak ifade edemediğini söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadınlar çantalarında şikâyet dilekçeleriyle öldürülüyor, barışmak istemediği için kapısına bomba düzenekleri kuruluyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Konya'da eşi tarafından kaynar su ile yakılan Rukiye Ay'ın duruşmasını yakından takip ettiklerini belirten Nazlıaka, “Yaralarımızı haklı mücadelemizle sarıyor, dayanışmamızla cesaretimi büyütüyoruz” dedi. Toplantıda Nazlıaka'ya CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Konya Kadın Kolları ve CHP Konya Gençlik Kolları da eşlik etti. Mağduriyet içinde olan tüm kadınların her daim yanlarında olacaklarını kaydeden Aylin Nazlıaka, “Bugün, sadece kahvaltıya erken çağırdı bahanesiyle kaynar su dökülerek şiddete uğrayan kız kardeşimiz Rukiye’nin yanında olmak için değil, aynı zamanda kendini hayatın merkezinde sanan eril zihniyete “dur” demek için buradayız. Faillerin, potansiyel suçluların sırtı sıvazlayan anlayış yaygınlaştıkça, biz kadınlar; sokak sokak, mahalle mahalle, şehir şehir yan yana geliyoruz. Örgütlenerek tüm haklarımıza sahip çıkıyoruz. İnsanca, eşit, güvenli ve güvenceli bir yaşam talebimizden vazgeçmiyoruz. Adliye saraylarında dayanışıyor, yaşam hakkımıza sahip çıkıyoruz. Şunun çok iyi farkındayız ki; hak, hukuk, adalet biz mücadele etmeden gelmeyecek. O güzel günleri ilmek ilmek, dirençle örerek getireceğiz” şeklinde konuştu.

KADINA ŞİDDETE CEVABIMIZI EŞİTLİKLE VERECEĞİZ

Kadına olan her türlü şiddetin karşısında olduklarını tekrarlayan ve eşitlik mücadelesinden asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Aylin Nazlıaka, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahvaltının saatini, yemeğin tuzunu, çocuğun ağlamasını bahane ederek kadına şiddet uygulayana, eşitlik mücadelemizle cevap vereceğiz. Aileyi kutsarken kadını birey olarak görmeyen ve dört duvar arasına sıkıştırmaya çalışan bu siyasi iktidar, analara cenneti vadetmekten öteye gidemedi. Kadınlar bugün ne yazık ki düşündüklerini ifade edemiyor, rahatça sokakta dolaşamıyor, hakkını arayamıyor. Bu ülkenin başkentinde bir kız çocuğu internetten satılmaya çalışılıyor. Kadınlar çantalarında şikâyet dilekçeleriyle öldürülüyor, barışmak istemediği için kapısına bomba düzenekleri kuruluyor. Bu mu, sizin kadınlara reva gördüğünüz yaşam, bu mu kutsal aile yapısı? Bu mu, kongrelerde avaz avaz ilan ettiğiniz demokrasi şölenleri? Bugün Rukiye’nin, yarın Rukiye ile birlikte diğer şiddet gören tüm kız kardeşlerimizin yanında olacağız. Şu an yargılaması devam eden sanık Ali Ay tutuklu ise, bu kadınların mücadelesi sayesinde olmuştur. Biz kadınlar, hiç kimsenin geleceğinin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Rukiye’nin vücudundaki yanık izleri elbet bir gün geçecek ama kalbinde açılan yara hiç kapanmayacak. İşte biz; biraz olsun onun yaralarına merhem olmak için buradayız.”

ŞİDDET GÖREN KADINLARIN YANINDAYIZ

Mevcut düzenin ezilenlere düşman olduğunu dile getiren ve CHP olarak her zaman ezilenin yanında, ezenin karşısında olduklarını söyleyen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş da şunları söyledi: “Evvela müjdeli bir haber vermek istiyorum. Çavuşçugöl doğa katliamını partimizin çabaları ile dur dedik. Bu vesile ile söylemek gerekir ki mücadelemiz insan onuruna ve doğaya yöneliktir. Ayrıca bugün Tabipler Odası Konya Şubesi ile Kadın Kollarımız arasında bir protokol imzaladık bunu da belirtelim. Bundan sonra şiddet gören kadınlara sağlık yönünden de tam destek vereceğiz. Yine benim de içinde olduğum Konya Barosu’nda da bir protokol imzalanacak. Şiddet gören kadınlara her türlü hukuki desteği de bu vesile ile vereceğiz.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.