"Kadına şiddetin önüne geçilmeli"

"Kadına şiddetin önüne geçilmeli"

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konya İl Eylem Planı çerçevesinde, Konya Valisi Vahdettin Özkan imzasıyla paydaş kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen iç genelgede kurumların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri istendi

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda uygulamaya konulan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” değerlendirme toplantısı, Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında Konya Valiliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda, Eylem Planı’nın etkin bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet yürüten paydaş kamu, kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri değerlendirildi.

MÜCADELE EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ BİR SORUN

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konya İl Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan İç Genelge, paydaş kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilerek, kurumların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri istendi. Konya Valisi Vahdettin Özkan imzasıyla yayımlanan genelgede, şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele edilmesi gereken önemli bir sorun alanı olarak varlığını sürdürdüğü vurgulandı.

TOPLUMUN GERİ KALMASINA NEDEN OLUYOR

Kadına yönelik şiddetin, kadının ekonomik ve toplumsal yaşamda daha aktif ve üretken olmasının önüne geçtiği gibi toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve politik yönlerden geri kalmasına neden olduğu belirtilen genelgede, “Kadına yönelik şiddetle mücadele; çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Dolayısıyla çalışmaların, disiplinler arası bir yaklaşımla yürütülmesi ve ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması büyük önem arz etmektedir.” ifadesine yer verildi.

İLKELER DOĞRULTUSUNDA HİZMET SUNULACAK

Genelgede, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışan kurum ve kuruluşlar ve ilgili tüm tarafların Valilik Genelgesinde belirlenen esaslar çerçevesinde ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekle yükümlü oldukları belirtildi. Ayrıca, kurumların hizmet sunumlarında konunun hassasiyetini de dikkate alarak, güvenlik, gizlilik, saygı, hak temelli yaklaşım ve kadının güçlenmesi gibi temel çalışma ilkeleri doğrultusunda, şiddetin önlenmesi ile şiddet mağdurlarının korunması sürecinde, ilgili mevzuat ile ulusal ve yerel düzenlemeler çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmeleri istendi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.