Kadester Mahmud Efendi anıldı

Kadester Mahmud Efendi anıldı

Tapu Kadastronun 177. kuruluş yılı ve ölümünün 107. yıldönümünde Mahmud Esad Efendi, memleketi olan Seydişehir’de yüksek bir katılım ile anıldı.

Seydişehirliler hükümet konağı önünde bulunan Mahmut Esat Efendi büstü önünde anma töreni gerçekleştirdi. İstiklal marşı ve saygı duruşundan sonra başlayan çelenk koyma törenine Kaymakam Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Tapu Kadastro İlçe Müdürü Muttalip Camcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 177. yılı ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kurucusu kabul edilen Mahmud Esad Seydişehri’nin vefatının 107. yılı dolayısı ile Seydişehir’de panel düzenledi.

Moderatörlüğünü Tarihçi Yazar Ercan Arslan’ın yaptığı Konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Bahaddin Karakuş ve Şair Yazar Vural Kaya’nın katıldığı panelde Mahmud Esad Efendi’nin hayatı ve devlet adamlığı konuları ele alındı.

Mahmud Esad Efendinin Seydişehir’in yetiştirdiği önemli kişilerden olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, “Mahmud Esad Efendi, yapmış olduğu çalışmalarla dönemine damga vuran isimlerden olmuştur. Onun yaptığı çalışmalar neticesinde Osmanlı Devleti’nin tapu ve kadastro mevzuatında 1910 ve 1911 yıllarında altı kanunun çıkarılmasını sağlamıştır” dedi.

Kaymakam Cevdet Bakkal ise “Kadaster Mahmud Esad Efendinin miras bıraktığı tapu ve kadastro uygulamaları günümüzde halen daha kullanılmaktadır" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.