Judoda 12 sporcu 2024 Paris  için kota alma yolunda ilerliyor

Judoda 12 sporcu 2024 Paris için kota alma yolunda ilerliyor

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 12 sporcunun dünya sıralamasına göre 2024 Paris'e kota alma yolunda ilerlediğini, 8 sporcunun ise kotasını almış gözüktüğünü söyledi.

Japonya'da iki kez kamp yaptıklarını aktaran Huysuz, "Paris Grand Slam'da 5 bronz madalya kazandık, gerçekten güzel bir sonuç aldık, takım olarak Paris'te ilk defa böyle büyük bir başarı yakaladık. Doha'daki Dünya Şampiyonası'nda istediğimiz sonucu alamadık ama puan olarak 57 kiloda Hasret Bozkurt çok büyük bir çıkış yaptı. Orada iki dünya ve olimpiyat şampiyonunu yendi. Kayra Sayit de orada güzel müsabakalar yaptı, yedinci oldu. Önemli olan burada puanlar kazanmak ve olimpiyat kotası için dünya sıralamasındaki yerimizi almak." diye konuştu.

Avusturya Grand Prix'sine 11 sporcuyla katıldıklarını hatırlatan Huysuz, "Bu sporcuların da toplayacağı puanlar önemli. Haziran'da başlayacağımız ikinci dönemde olimpiyata kadar çalışacağımız ekip ortaya çıkacak. Şu anda 12 sporcumuz olimpiyatlar için dünya sıralamasına girecek şekilde ilerliyor, 8 sporcumuz ise dünya sıralamasında olimpik kotasını almış gözüküyor. Puanlama devam ediyor. Hedefimiz dünya sıralamasında daha çok sporcuyla ön sıralarda kalıcı olmak." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.