JMO Konya’da  bayrak değişimi

JMO Konya’da  bayrak değişimi

Konya TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Kurul toplantısı düzenlendi. Düzenlenen kurulda uzun süredir başkanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Fetullah Arık, görevini Şükrü Arslan’a devretti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şubesi 12. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurul, Rıza Olcay’ın divan başkanlığında gerçekleşti. Genel Kurula ayrıca Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, JMO Genel Merkez İkinci Başkanı Faruk İlgün, JMO Genel Merkez Temsilcileri, çeşitli oda temsilcileri, çok sayıda oda üyesi katıldı. Genel Kurulda konuşma yapan Prof. Dr. Fetullah Arık, yeni dönemde aday olmayacağını belirterek ‘’ 12 yılı Şube Başkanlığı olmak üzere 20 yıldır sürdürdüğüm JMO Konya Şubesi Başkanlığı görevine araştırma çalışmalarımın yoğunluğu ve üstlenmiş olduğum akademik görevler nedeniyle gelecek dönem için aday olmadığımı bildirmek isterim. Mesleğe gönül verenlerin bayrak yarışı olarak adlandırabileceğimiz Şube Yönetiminde bayrağı bizden devralarak layıkıyla yürüteceğine emin olduğum Şükrü Arslan kardeşim ve listesinin aday olması gözümüzün arkada kalmayacağının teminatı olmuştur. Biz birlikte güçlüyüz ve yine hep birlikte bir bütün olarak daha nice başarılı çalışma dönemlerine ulaşmak ümidiyle 12. dönemde şekillenecek yeni Şube Yönetim Kurulu'muza şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum’’ dedi. 

ÇALIŞMALARIMIZLA ODAMIZI EN İYİ YERE TAŞIDIK

Başkanlık görevi boyunca Jeoloji Mühendisleri Odası’nı en iyi yere taşımak için çalışma yaptıklarını vurgulayan Fetullah Arık, ‘’Görevde bulunduğumuz sürede her daim odamızı en iyi yere taşımanın gayretinde olduk. Son iki yılı esas aldığımızda Konya, Karaman ve Aksaray'ı kapsayan etkinlik alanımızda mesleğimiz ve meslektaşlarımız için birçok bilimsel, teknik, mesleki, eğitsel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirdik. Bu süreçte oda-üye, oda-öğrenci, oda-sanayi, oda-üniversite, oda-basın, oda-kamu ve oda-halk etkileşim ve iletişimimizi en iyi seviyeye taşıdık. Yaşadığımız pandemi sürecinden ötürü yüz yüze yapamadığımız pek çok etkinliği uzaktan çevrimiçi yöntemlerle telafi etmeye çalıştık. Bunların yanında JMO Konya Şubesi olarak 11. çalışma döneminde de su alanında yaşadığımız sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptık. Mevcut tüm kuyuları kayıt altına alarak su kullanımının ölçülerek planlaması içeren ve kısaca ‘kuyu barışı’ olarak adlandırdığımız çözüm paketimizi bölge milletvekillerine, ilgili bakanlıklara, uzmanlaşmış kurumlara ileterek çözüm önerilerinde bulunduk’’ şeklinde konuştu. 

MÜHENDİSLİK DE EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENİYOR

Düzenlenen Genel Kurulda yaptığı konuşmada mühendislerin yaşadığı sorunlara değinen JMO Genel Merkez İkinci Başkanı Faruk İlgün, ‘’Bugün ekonomik krizden en çok etkilenen meslek gruplarından birisi de mühendislerdir. Ne yazık ki her ilde niteliğe bakılmaksızın özel veya kamu üniversiteleri açılmıştır. Herhangi bir planlamaya ve mesleki yeterliliğe dayanmayan, bilimsel altyapısı yetersiz bu üniversitelerden mezun binlerce meslektaşımız bulunmaktadır. Genç meslektaşlarımız, türlü umutlarla ve zorluklarla bitirdikleri üniversite yaşamının ardından bir de işsizlik belasıyla uğraşmaktadır. Bugünkü verilere bakıldığında işsizlik iki rakamlı hanelere ulaşmıştır. Bu oran yüzde 22,7 seviyesindedir. İktidar tarafından hem işsizlik, yoksulluk, açlık reddedilmekte, hem ekonominin iyi durumda olduğu söylenmekte, hem de ekonomik kurtuluş savaşından söz edilmektedir. Bu sorunların bir an evvel çözülmesi gerekmekte’’ ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE OBRUK SORUNU ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR SORUN

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın Genel Kuruluna katılan ve oda üyelerine hitap eden Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Jeoloji Mühendisleri Odası’nın çalışmalarını bu zamana kadar hep yakından takip ettik. Oda Başkanı ile çeşitli zamanlarda bir araya gelerek sorunların çözümüne dair istişarelerde bulunduk. Bugün özellikle obruk sorunu memleketimizin önemli bir sorunudur. Obruklara ne gibi tedbirler alacağımıza dair görüşmelerimiz oldu. Ankara’da da zaman zaman gündeme gelen bu konu bugün bölgemiz için önemli bir tehdit. Oda Başkanımız Fetullah Arık da bu konuya gereken önemi verdi ve çalışmalar yaptı. Ben yeni yönetimin de gayretle çalışacağına inanıyorum. Bu duygularla bayrağı devralan yeni yönetime, Şükrü Arslan kardeşime başarılar diliyorum’’ açıklamalarında bulundu. 

BU İŞ BİR GÖNÜL İŞİDİR

Yeni dönemde Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini Prof. Dr. Fetullah Arık’tan devralan Şükrü Arslan ise şunları kaydetti: “Meslek Odalarında görev almak ve bu görevi yürütmek bir gönül işidir. Meslek odacılığı; birey bazında somut kazanımı olmasa bile mesleğimize katkı sağlamak, meslektaşlarımızın haklarını savunmak ve onlara değişen dünyada yeni kapılar açmak için kendi zamanınızdan, ailenizin zamanından ve hatta kişisel işlerinizin zamanından kısarak yürütülen meşakkatli bir yoldur. 2004 yılının Şubat ayı başlarında Şube kapısından içeriye oda çalışanı olarak girmiş olduğum o günden itibaren gelinen süreçte, bugün sizlere Şube Başkanı olarak hitap etmenin heyecanını yaşıyorum. O ilk günlerde başlayan heyecan ve mesleki sevgi her geçen gün kat ve kat artarak tüm benliğimi sarmıştır. 2004 yılından bu güne edindiğim tecrübe, mesleğimizin hiçbir hak ve kazanımının ne yazık ki altın tepsiyle sunularak verilmediği gerçeğidir. Tüm bu kazanımlar bir mücadele ve gayretlerin sonucunda elde edilmiştir. Ben ve yönetim kurulum da bu düşüncelerle siz değerli oda üyelerimize hizmet edeceğiz. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim.’’ JMO Konya Şubesi yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Fatih Özdemir, Şükrü Yavuz Pınarkara, Şenol Çaylak, Yunus Küçükçelebi, Buğra Sucu, Harun Adalı.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.