Jagos Vukovic: Kariyerimin en güzel günleri Konya’da oldu

Jagos Vukovic: Kariyerimin en güzel günleri Konya’da oldu

3,5 sezon Konyaspor’da futbol oynayan Jagos Vukovic, “Konyaspor’un efsane kadrosunda yer almak benim için gurur verici. Konyaspor’da kariyerimin en parlak dönemini yaşadım. Konyaspor daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor” dedi

RÖPORTAJ: İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Konyaspor’un efsane futbolcularından Jagos Vukovic, Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. 3,5 sezon boyunca 26 numaralı formasıyla Konyaspor’da futbol oynayan ve taraftarın “Savunma Bakanı” olarak çağırdığı Jagos Vukovic, Konyaspor günlerini ve kariyerindeki son gelişmeleri anlattı. Başarılı stoper Vukovic, “Kariyerimin en güzel günlerini Konyaspor’da yaşadım. Ligi 3.sırada bitirdik, Türkiye Kupası’nı kazandık. Konya benim ve ailem için çok özel yere sahip” dedi.

vukovic-pictures-196.jpg

KONYASPOR’A TRANSFERİM DÖNÜM NOKTASI OLDU

**Öncelikle futbol kariyerinden ve kendinden bahseder misin?

-Çocukluk yıllarımda Sırbistan’ın köklü kulüplerinden Kızıl Yıldız’da futbol oynuyordum. Kızıl Yıldız’ın futbol okulunda futbol hayatına başladım ve devam ettim. 17 yaşındayken Kızılyıldız’la anlaşma yaptım. Teknik direktör Walter Zenga aracılığıyla FK Rad’dan Kızıl Yıldız’a transfer oldum. Walter Zenga Kızılyıldız’da Teknik direktörü olarak görev yapıyordu. 21 yaşındayken Hollanda’nın köklü kulüplerinden biri olan PSV’ye transfer oldum. 4 yıl burada futbol oynadım. Daha sonra 4 ay Voyvodina’da futbol oynadım. Konyaspor benimle ilgilenmeye başladı. Konyaspor’a transferim hayatımdaki tarihi anlardan biriydi. Konyaspor’da 3.5 sezon futbol oynadım. Daha sonra Olimpiyakos’a transfer oldum. Olimpiyakos’tan sonra Çin’e transfer oldum. Şu an Sırbistan’dayım. Umarım Ocak ayında kariyerimde yeni sayfa açmak istiyorum. Genel olarak futbol kariyerimden memnunum. Belki daha iyi olabilirdi ama bilmiyorum. Tabii ki her zaman iyisi olabilirdi. Tabii ki futbol hayatımın en güzel yılları Konya’da geçti. Dürüst olmak gerekirse Konya’da çok harika bir kariyer yaşadım.

vukovic-pictures-343.jpg

TRAJKOVİC İÇİN GELDİLER BENİ TRANSFER ETTİLER

**2013-2014 sezonunun ikinci yarısında Konyaspor'a transfer oldunuz. Konyaspor'a nasıl transfer oldunuz? Bu transfer hikâyesini anlatır mısınız?

-2014 yılında Voyvodino’dan Konyaspor’a transfer oldum. Belgrad’da ilginç bir maç oynamıştık. Konyaspor Sırbistan’a başka bir futbolcuyu izlemek için gelmişti. Konyaspor o dönem Trajkovic isimli bir futbolcu ile ilgileniyordu. Oyundan sonra beni transfer etmek için girişimlerde bulundular. Bundan sonra Konyaspor hikayesi başladı. 3,5 sezon Konyaspor’da futbol oynadım, 100’den fazla maça çıktım. Türkiye Kupası kazandık. Ligi 3.sırada bitirdik. Konyaspor tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılma fırsatı bulduk. Konyaspor’un efsane kadrosu bu tarihi başarıyı getirdi. Bu benim Konyaspor hikayemdi.

OLİMPİYAKOS’A TRANSFERİM ZOR BİR KARARDI

**Konyaspor'da futbol oynamanın kariyerine nasıl katkıları oldu? Türkiye Kupası'nı kazandınız ve Konyaspor tarihinde ilk kez UEFA'ya katıldı. Bu başarıların sırrı neydi?

-Dürüst olmak gerekirse Konyaspor’da çok güzel zamanlar geçirdim. Bundan sonra Konyaspor’dan Olimpiyakos’a transfer oldum. Olimpiyakos’a transferim benim ve ailem için çok zor bir karardı. Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takımdan teklif almıştım. Aynı zamanda Sırbistan Milli Takımında oynuyordum. Rusya’daki Dünya Kupası’na katılmak için mücadele ediyorduk. Bu sebeplerden dolayı Olimpiyakos’un teklifini reddedemedim. Dediğim gibi benim için ve ailem için zor bir karardı fakat bu kararı vermek zorundaydım. Tabii ki Konyaspor benim her zaman kalbimde oldu. Her zaman Konyaspor başarısını gönülden istiyorum. Tabii ki kariyerimi burada bitirmeyi çok isterim.

adsiz.jpg

TÜRKİYE KUPASI ZAFERİ RÜYA GİBİ BİR MAÇTI

**Konyaspor'da futbol oynadığınız yıllarda unutamadığın maçlar hangileriydi?

-Başakşehir ile oynadığımız Türkiye Kupası finali unutamadığım maçlardan biriydi. Hepimiz bu maçın Konyaspor için tarihi bir maç olduğunu biliyorduk. Siz biliyorsunuz bu maçı nasıl kazandığımızı biliyorsunuz. Yüksek tansiyonu ve heyecanı olan bir maçtı. Konyaspor çok güçlü bir takımdı ve kaliteli oyunculardan oluşan bir takımdı. Çok karakterli futbolcular oynuyordu. Oyuncuların birçoğu Balkan ülkelerinden gelen futbolculardı. Takımda güçlü bir arkadaşlık ve karakter vardı. Teknik Direktör Aykut Kocaman’dan oyunculara kadar karakterli bir takımımız vardı.

34 MAÇIN 32’SİNDE 90 DAKİKA FORMA GİYDİM

**Konya’da ve Konyaspor'da unutulmaz bir anını bizimle paylaşır mısın?

-Tabii ki Konyaspor’un kariyerimde büyük bir etkisi oldu. Çok güzel anılarımız oldu. Türkiye Kupası finali bunlardan en önemlisiydi. Konyaspor tarihinde ilk defa Avrupa’da oynadık. Bu tarihi başarının bir parçası olmak büyük onurdu. Bunların hepsi çok güzel duygulardı. Kariyerimin en iyi günleri Konyaspor’daydı. Ligi üçüncü bitirmek, kupayı kazanmak, UEFA’ya gitmek harika duygulardı. Spor kanallarında ligin en 11’inde bulunmak müthiş bir gururdu. 32 maçta 90 dakika boyunca forma giydim ve hiç kart görmedim. Sadece 2 maç oynamadım. Bu inanılmaz bir başarıydı.

KARİYERİMDE DAHA İLERİYE GİTMEM GEREKİYORDU

**Konyaspor'dan Olimpiyakos'a transferiniz nasıldı? Bu transfer kariyerini nasıl etkiledi?

-Daha önce söylediğim gibi benim ve ailem için zor bir karardı. Kariyerimde daha ileriye gitmem için önemli bir fırsattı. Olimpiyakos beni transfer etti ve anlaşma imzaladık. Benim için doğru bir zamandı transfer için. Dürüst olmak gerekirse benim için çok zordu. Konyaspor’u terk etmek çok zordu. Kulüp her yıl daha iyiye gidiyordu. Taraftarlara Allah izin verirse geri döneceğim için söz vermiştim. Şu an 35 yaşındayım. Konyaspor’da yaşanan zor günleri görüyorum. Her zaman Konyaspor’un yanındayım.

26 NUMARALI FORMAYI GİYMELERİNİ İSTERİM

**Oğulların Filip ve Aleksa da Kızılyıldız'ın altyapısında futbol oynuyor. Gelecekte Konyaspor'da futbol oynamalarını ister misin?

-Evet oğullarım Kızıl Yıldız altyapısında oynuyor. Filip, Aleksa ve Relja Kızıl Yıldız Futbol okulunda kariyerlerine başladı. Tabii ki bir gün onların Konyaspor’un bir parçası olmasını çok isterim. Onların kulübe büyük katkılarının olacağına inanıyorum. Gerçekten bunun olmasını çok isterim. Bu duyguları her zaman taşıyorum. Zaman ne gösterecek birlikte göreceğiz. Gelecekte neler olacak birlikte göreceğiz. Umarım onlar 26 numaralı formayı giyerler. Umarım 26 numarayı oğullarım için saklarlar.

EFSANE KADRO İLE DEVAMLI GÖRÜŞÜYORUZ

**Eski takım arkadaşlarınızla hâlâ iletişim halinde misin? 2015-2017 sezonu takım arkadaşlarınız hakkında neler söylemek istersin?

-Tabii ki eski takım arkadaşlarımla iletişim halindeyiz. Ömer Ali, Ali Çamdalı, Kaleci Kaya, Milosevic, Rangelov, Bajic, Ali Turan gibi futbolcularla yazışıyoruz. Bu kadro Konyaspor tarihinin en başarılı kadrosu ve güçlü karakterli futbolcuları arasında yer alıyor. Türk futbolunun en güçlü karakterli ve efsane futbolcusu Aykut Kocaman ile başlayan bu kadro Konyaspor tarihinde büyük başarılara imza attı ve tarih yazdı. Aykut Kocaman’ın güçlü karakteri takıma da etki etti. Bir aile gibiydik, birlikte nefes alıp veriyorduk. Bu sahada kendini çok iyi gösteriyordu. Birbirimiz için çalışıyor ve savaşıyorduk. En önemli unsur Aykut Kocaman ve yardımcılarıydı.

KONYASPOR’U HER ZAMAN TAKİP EDİYORUM

**Konyaspor’un ülkenizdeki maçlarını hâlâ takip ediyor musun? Konyaspor’da yaşanan son gelişmeler hakkında neler söylemek istersin?

-Tabii ki Konyaspor’u takip ediyorum ve takip etmeye devam edeceğim. Takımda yükselişler ve düşüşler oluyor. Konyaspor’un bazı transferlerde hata yaptığını gördüm. Bu durum bütün kulüplerde yaşanan bir durum. Kimse bunu kasıtlı olarak yapmak istemez. Kesinlikle bu kulübü ve oyuncuları etkiliyor. Konyaspor’un şimdi yeni bir başkanı var. Ömer Korkmaz, Konyaspor’u çok iyi tanıyor. Ömer Korkmaz’a inanıyorum. Onu her zaman destekliyorum. Konyaspor ve Ömer Korkmaz için en iyisini diliyorum.

SAVUNMA BAKANI OLARAK ANILMAM GURUR VERİCİ

**Konyaspor taraftarları sana “Savunma Bakanı” lakabını taktı ve hala sana bu şekilde hitap ediyorlar. Bunun hakkında ne düşünüyorsun?

-Tabii ki bu çok güzel bir duygu ve gurur verici. Taraftarın beni Savunma Bakanı olarak çağırması şımartıyor. Aslında bu işinizi iyi yaptığınızı gösteriyor. Bunu duymak çok güzel bir duygu. Çocuklarım bana bazen soruyor neden beni “Savunma Bakanı” olarak çağırıyorlar? Ben de onlara “Babanız her zaman çok çalışıyor, kulüp ve taraftarlar için en iyisini yapmaya çalışıyor” diye cevap veriyorum. Ölesiye kadar bunu unutmayacağım. Bunlar kariyerimdeki en güzel anılardı. Her zaman Konyaspor taraftarına minnettarım. Taraftarlar benim çok çalışmamı en güzel şekilde anlattılar.

ÖMER KORKMAZ’IN FUTBOLCULARLA İLETİŞİMİ ÇOK İYİ

**Son olarak Konyaspor taraftarlarına ve yeni başkan Ömer Korkmaz'a neler söylemek istersin?

-İlk olarak takımın tüm taraftarlarını selamlamak istiyorum. Bu sezon en iyi sonuçların alınmasını diliyorum Konyaspor’un ligde durumunun iyi olmadığını görüyorum. Ekonomik durumdan dolayı sıkıntılar yaşandığını biliyorum. Eminim ki; Ömer Korkmaz bu sorunu çözecektir. Konyaspor’a geldiğim zaman Ömer Korkmaz yönetimdeydi. Zor zamanlarımda her zaman yanımda olmuştu. Bir baba gibi yardımcı oldu ve tavsiyelerde bulundu. Aynı zamanda en iyi zamanlarımda da yanımda oldu. Ömer Korkmaz’ın kulüpte büyük değişikler getireceğine inanıyorum. Konyaspor’u doğru yöne getireceğini inanıyorum. Konyaspor ligde üst sıralarda yer alacaktır. Taraftara büyük selamlarımı iletiyorum ve umarım bir gün yeniden buluşuruz. Umarım kariyerimi Konyaspor’da tamamlarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.