İYİ Parti'ye Konya'da sıralama şoku: 6. oldular!

İYİ Parti'ye Konya'da sıralama şoku: 6. oldular!

31 Mart yerel seçiminde Konya'da en büyük şoku İYİ Parti yaşadı. Şehirde yaklaşık yüzde 10 oyu olan İYİ Parti, son seçimde yüzde 2,95 oranında oy aldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da partinin oyları eriyor.

31 Mart yerel seçiminde Konya'da en büyük şoku İYİ Parti yaşadı. Şehirde yaklaşık yüzde 10 oyu olan İYİ Parti, son seçimde yüzde 2,95 oranında oy aldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da partinin oyları eriyor. 25 Ekim 2017 yılında kurulan İYİ Parti, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 8,2, milletvekilliği seçiminde de yüzde 9 oy alan İYİ Parti, Konya'da büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

auceauceteu.png

Son dönemlerde daha çok parti içi çekişmelerle gündeme gelen İYİ Parti, 31 Mart yerel seçiminde Konya'da sadece yüzde 2,95 oranında oy alabildi. Şehirde önceki seçimlerde 121 binden fazla seçmenin oyunu alan İYİ Parti, bu seçimde 34 bin 972 seçmenin oyunu alabildi. İYİ Parti'nin Konya'da yaşadığı yüksek oy kaybının nedeni merak ediliyor. Ayrıca İYİ Parti, aldığı oy oranıyla şehirde 6. parti oldu.

adsiz.jpg

İYİ Parti, merkez ilçelerde de büyük bir yenilgi aldı. Meram Belediyesi'nde yüzde 1,76 oranında oy alan İYİ Parti, Karatay'da 1,38 oy toplayabildi. İYİ Parti, merkez ilçeler arasında en yüksek oyu 2,62 ile Selçuklu'da aldı. Seçim sonrası İYİ Partili bazı belediye başkan adayları, teşkilatların yeterince çalışmadığını, kazanmak için teşkilat üyelerinin seçimlere asılmadığını iddia etti. Tüm bunların yanı sıra, İYİ Parti Konya'da da bir taşra belediyesini kazandı. Ahırlı'da yüzde 49,72 oy oranıyla birinci olan İYİ Parti, şehirde ilk kez de bir belediye kazanmış oldu.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum