İtalya’dan çılgın proje! 1 Euro’ya ev satacaklar

İtalya’dan çılgın proje! 1 Euro’ya ev satacaklar

İtalya’nın başkaneti Roma’aya bağlı bir köyünde 1 Euro’ya yani 9 TL’ye evler satışa çıkarılıyor.

İtalya’nın Castropignano köyünde 1 Euro’ya ev almak isteyen vatandaşlardan istenen ise tek bir şart var. O da alınan evlere restorasyon yapılması

Belediye Başkanı Nicola Scapillati bölgede bulunan tarihi binaların restorasyona ihtiyacı olduğunu belirtirti. 100 kadar evin şuan ki haliyle tehlike arz ettiğini ifade eden Belediye Başkanı bu evlerin 1 Euro üzerinden açık artırmaya çıkacağını açıkladı.

Bir zamanlar 2 bin 500 kişinin yaşadığı ancak şuanda yaşayan vatandaş sayısının 900’e kadar düştüğü ifade eden Scapillati bu projeyle genç nüfusu buraya getirerek köyü yeniden canlandırmayı düşündüklerini belirtti.

Scapilati konuşmasında “Buranın konut işgaline uğramasını istemiyoruz. Burada olmak isteyen, projesiyle bunu gösteren insanların sahip olmasını istiyoruz. Binaların durdukları yerde çürümesi ve bu güzelliğin yok olması beni üzüyor” ifadelerini kullandı

Roma’nın 225 kilometre güneydoğusunda yer alan Molise bölgesindeki Castropignano’dan ev almayı hak kazananlara evleri restorasyona sokmak için 3 yıllık bir süre tanınıyor.

İtalya’da buna benzer bir uygulama daha öncede gerçekleştirildi. Geçtiğimiz aylarda İtalya’nın Sicilya bölgesindeki Salemi ve Abruzzo’nun Santo Stefano di Sessanio bölgelerinde de 1 Ruro’ya evlerin satışa çıkarıldığı ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.