İşverenlere 2022 İŞKUR teşvikleri anlatıldı

İşverenlere 2022 İŞKUR teşvikleri anlatıldı

Konya Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Eğitim Komisyonu ve Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile 2022 İŞKUR Teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Konya Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Eğitim Komisyonu ve Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile 2022 İŞKUR Teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçük, yönetim kurulu ve dernek üyelerinin katılımı bilgilendirme toplantısı KONTİMDER Konferans Salonunda düzenlendi.

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, yaptığı sunumda 2022 yılında uygulanacak teşvikler ve işbaşı eğitim programı hakkında bilgilendirme yaptı. Emrah Keleş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ‘’Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla 2019 yılında İstihdam Seferberliğinin başlatıldığını hatırlatarak, destek tutarları ve süresinde farklılaştırma yapıldığını söyledi. Emrah Keleş, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında hayata geçirilen İlave İstihdam Teşviki ile imalat ve bilişim sektörü ve kadın, genç ve engellilere yönelik destek tutarında ve süresinde farklılaştırma yapılmıştır. 7103 sayılı Kanun ile 4447 sayılı Kanuna eklenen geçici 19 ve 21 inci maddeler kapsamında uygulanacak İlave İstihdam Teşviki kapsamında; özel sektör işverenlerine sigortalının işe giriş tarihinden önceki takvim yılına ilişkin ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilen her bir sigortalının, sigorta primleri ile vergilerini 12 veya 18 ay süreyle ve işyerinin faaliyet gösterdiği sektöre bağlı olarak değişen tutarlarla karşılanacaktır" diye konuştu. Destek tutarlarının işyerinin faaliyette bulunduğu sektöre göre farklılık gösterdiğini belirten Emrah Keleş, “Faaliyet gösteren işyerlerinde ilave istihdam edilecek her bir sigortalı prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak tüm primler (1.876,50 TL) karşılanacaktır” dedi. 2022 yılının Aralık ayı aşılmamak kaydıyla, destek süresinin 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında istihdam edilen her bir sigortalı için 12 ay olduğunu kaydetti. Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek olan teşvik ve destekler olduğunu vurgulayan Emrah Keleş, iş arayanları ve işverenler başta olmak üzere; kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok avantajı da beraberinde getirdiğini belirtti. Emrah Keleş, işbaşı eğitim programına katılmak isteyenlerin, işyerlerini kendilerinin bulabileceği gibi İŞKUR’dan işyeri talep edebileceklerini söyledi. İşverenlerin de talepte bulunabileceğini kaydeden Keleş, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılım yapılabileceğini belitti. Bilgilendirme toplantısı soru cevap bölümü ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.