İsveç'te polis koruması eşliğinde  Kur'an-ı Kerim yakıldı

İsveç'te polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakıldı

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç’teki Türk Büyükelçiliği önünde Türkiye'ye, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret etti, Kur'an-ı Kerim yaktı.

Danimarka’nın ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri olan Rasmus Paludan, İsveç’teki aşırı sağcıların maddi desteği ile eylem izni için başvuruda bulundu.

İsveç gazetesi Aftonbladet’in haberine göre başvuru evraklarının masrafını, koalisyon ortağı Hristiyan Demokratları partisinin bir milletvekili karşıladı.

Daha önce birçok defa Kur’an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan’a İsveç makamları izin verdi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Bilström, “İfade özgürlüğü” dedi. Aftonbladet gazetesi ise “Kötü bir davranış ama İsveç’te ifade özgürlüğü ve hakaret etme özgürlüğü sonuna kadar desteklenmeli.”

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonları, PKK, YPG ve FETÖ üyelerinin iade edilmemesi ve son olarak Rasmus Paludan’a Kur’an yakması için Stockholm Türk Büyükelçiliği önünde izin verilmesi sebebiyle, İsveç Savunma Bakanı’nın Türkiye’ye yapacağı ziyaretin iptal edildiğini duyurdu.

Ziyaretin iptal edilmesi, İsveç basınında “NATO üyeliği tıkandı, muhtemelen üye olmamız imkansız” şeklinde yorumlandı.

POLİS KORUMASINDA PROVOKASYON

Rasmus Paludan, yaklaşık 40 dakika boyunca Türkiye'ye, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret etti. Hz. Muhammed ile ilgili hakaret dolu bir karikatür gösteren Rasmus Paludan, daha sonra polis korumasında Kur'an-ı Kerim yaktı.

"PARASI BİLE YOK"

İsveç basını, Rasmus Paludan için şu ifadeleri kullandı: "İşsiz. Uçak bileti alacak parası bile yok. Biletini kim karşıladı belli değil. Sürekli provokasyon yapıyor. Ancak biz İsveç olarak onun hakkını da savunacağız."

DÜN NATO'YA ÜYELİK İSTEDİLER

Dün Almanya'daki Ramstein NATO Hava Üssü'nde yapılan toplantıda İsveç Savunma Bakanı, Türkiye'nin NATO üyeliğini onaylamasını talep etti.

Bugün ise İsveç'in izni ve koruması altında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu yapıldı.

JET KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan jet hızında kınama geldi: "Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum