İşte Konya'da okul servis ücretleri

İşte Konya'da okul servis ücretleri

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Korsan taşımaya karşı aileleri uyararak, "Velilerimizden '42 C' plakalı araçlara çocuklarını emanet etmelerini önemle rica ediyoruz” dedi

Servis araçlarının her yıl olduğu gibi gerekli testlerden geçirildiğini belirten Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, "Okul servis araçlarımızın tespitleri TÜVTÜRK muayene istasyonlarında yapılmış olmasına rağmen her yıl düzenli olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürlüğü ile birlikte hizmet verecek Okul servis araçları  tekrar kontrol edilmektedir. Sedirler Semt pazar alanı içerisinde yapılan kontrollerde araçların lastikleri, dur levhası, okul taşıtı yazıları, emniyet kemeri gibi önemli konulara dikkat edilmektedir. Ve karşılığında araçlarımızın uygunluk belgeleriyle araçlarda çalışan personelin kimliklerinin belirtildiği güzergah izin belgeleri tanzim edilerek verilmektedir” dedi.

ARAÇLARIN BAKIMLARI YAPILDI

"Bununla birlikte araçlarımızda Okul Servis Araçları Hizmet yönetmeliğinin belirlediği tüm şartlara haiz deneyimli şoför ve rehber personeller görev yapmaktadır" diyen Karabacak, şunları kaydetti: "Şoförlerimizde aranan kriterler kesinlikle yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak, Alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetini vermemiş olmak, E sınıfı ehliyet için 3 yıllık, B sınıfı ehliyet için 5 yıllık tecrübeye sahip ehliyeti olmak, ve araç içi düzeni sağlamak için Rehber personel bulundurma şartı aranmaktadır. Bu hazırlık süresi içinde eğitimlere de önem vererek Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte eğitim seminerleri düzenlenmiş olup her bir meslektaşımız bilinçlendirilmiştir. Esnafımız, şoför arkadaşlarımız, personelimiz ve oda olarak taşıdığımız sorumluluk bilinciyle 2014-2015 Eğitim-Öğretim sezonuna kaliteli ve bakımlı araçlarımızla hazırız."

42 C PLAKALI ARAÇLAR TERCİH EDİLMELİ

Korsan taşımaya karşı aileleri uyaran Başkan Karabacak, "Velilerimizden özellikle '42 C' plakalı araçlara çocuklarını emanet etmelerini önemle rica ediyoruz. Üzücü sonuçlarla karşılaşılmaması için düşük ücretlerle taşıma yapan hiçbir kurum ve kuruluş tarafından tanınmayan korsan araçlara itibar edilmemesi için dikkatinizi 'C' plakaya çekiyoruz. Korsan olarak yakalanan aracın sahibine ayrıca aracı kullanan şoföre 2 bin 184 TL trafik para cezasıyla birlikte araç trafikten 2 ay süre ile men edilmektedir. Usulsüz servisinizi yapan aracın 2 ay trafikten men edildiğinde mağduriyetinizi düşünün. Bütün bu olumsuzlukları yaşamama adına velilerimizin gönüllü denetçilerimiz olmalarını, korsan araçlarla karşılaştıklarında 444 0309 nolu şikayet hattımıza bildirmelerini istirham ediyoruz. Bu yıl alınan UKOME kararına göre taşıma ücretlerinin 0-3 kilometre 110, 0-6 kilometre 115, 0-12 kilometre 125, 0-20 kilometrede 135 lira olarak belirlenmiştir.  2014-2015 Eğitim Öğretim yılının başta canlarımız öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni eder, yüce Mevlâ’dan kazasız, bol bereketli helal kazançlar niyaz ederim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum