İşte Konya’da 2023’ün en çok okunan kitapları

İşte Konya’da 2023’ün en çok okunan kitapları

Rampalı Çarşı esnaflarından Tuna Kitapevi sahibi Rıdvan Tuna, “Konyalılar tanınmış yazarların eserlerine ilgi gösteriyor” dedi

Konya'da kitabın kalbinin attığı Rampalı Çarşı’da, 2023 yılında en çok satan kitaplar belli oldu. 2023 yılının en popüler kitapları arasında, James Clear’ın ‘Anatomik Alışkanlıklar’, Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı’nın ‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar’, öykü ve roman türündeki eserler ise Matt Haıg’ın ‘Gece Yarısı Kütüphanesi’ ve Dilek Bilgiç Esen’in ‘Bir Kürt Sevdim’ son dönemlerde kitapseverlerin en çok ilgi gösterdiği eserlerin başında geliyor.

ekran-goruntusu-2024-01-06-165739.png

OKUMA KÜLTÜRÜ ARTMALI

Rampalı Çarşı esnaflarından Tuna Kitapevi sahibi Rıdvan Tuna, önceki yıllar gibi kitap satışının olmadığını belirterek, “Bizler daha önce kitap baskısı yapabiliyorduk. Pandemiden sonra kitap baskısı düşüşe geçti. Ekonomik sorunlar okuyucuyu çok zorladı. Kitapların fiyatı günümüz şartlarına göre pahalı. Bizler uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Ama tanınmış yazarların eserleri pahalı oluyor ve Konyalılar bu eserlere ilgi gösteriyor. 2023 yılında James Clear’ın ‘Anatomik Alışkanlıklar’, Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı’nın ‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar’ kitapları çok okundu. 2024’ün yarısına kadar bu eserler okunacak.” diye konuştu.

KİTAP SATIŞLARI AZALDI

Öğrencilerin Rampalı Çarşı’yı tercih ettiğini belirten Eğitim Yayınevi görevlisi Ahmet Dikici de “Rampalı çarşı, kültürel ve kitabın kalbinin attığı yer olarak biliniyor. En güzel duygu ise, Konya’ya yeni gelen öğrencilerin burayı gördüklerinde mutlu olduğunu belirtmeleri. Bu duygunun tarifi bulunmuyor. Ama önceki yıllarda kitap satışları daha fazlaydı. Ekonomik anlamda sorunlar yaşadığımızdan itibaren satışlar düşmeye başladı. Ama yine de insanlar kitap okumaya çalışıyor. 2023 yılında en çok okunan eserler arasında Matt Haıg’ın ‘Gece Yarısı Kütüphanesi’ ve Dilek Bilgiç Esen’in ‘Bir Kürt Sevdim’ kitapları çok okundu. Bu tür romanlar okunuyor. İnsanlar bilinmiş yazarların eserlerini okumayı tercih ediyor. Bizlerde arz talep doğrultusunda insanlara uyuyoruz” şeklinde konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.