İstanbul'da Konya kültürünü yaşatıyorlar

İstanbul'da Konya kültürünü yaşatıyorlar

Bozkırlı İşadamı aynı zamanda KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, “Konyalı olmaktan gurur duyuyoruz. Her yıl en az 5 sefer Konya'ya gelirim. İstanbul'da da Konya kültürünü yaşatırız” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların, işadamlarının ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Kemal Çelik de Konya'yı gazetemize anlattı. Çelik, “Konyalı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

14-1.jpg

DAHA BİRKAÇ GÜN ÖNCE ARABAŞI ETKİNLİĞİNDE BİR ARAYA GELDİK

“KONSİAD olarak yaptığımız etkinliklerdeki ve şubeleşme çalışmalarımızdaki temel amacımız Konya’yı zaten dünyaya tanıtmak” diyen Çelik, “KONSİAD, Konya’nın tanıtılması ve Konyalı işadamlarının daha fazla ihracat yapması için kuruldu. Mücadelemiz de o yönde. Daha saygın bir Konya oluşturma noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bunu yaparken tek hedefimiz tüm Konyalıları, tarihi, kültürel ve sosyal bağları ile kendisini Konyalı görenleri bir aile halinde görmektir.  Konyalılar olarak, İstanbul'da yaşayan tüm hemşehrilerimizi bir araya getiriyoruz. Daha birkaç gün önce arabaşı etkinliğinde bir araya geldik. Bu arada benim de en çok sevdiğim Konya yemeği düğün pilavıdır” şeklinde konuştu.

14-2.jpg

KONYA'YI TANIŞTIĞIMIZ İNSANLARA ANLATIYORUZ

1965 yılında iş gerekçesiyle Konya'dan çıktığını ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Senede en az 5 kez Konya'ya gelirim. Konyalı olmaktan gurur duyuyorum. Gittiğimiz her yerde Konyalı olduğumuzu gururla söylüyor, şehrimizin kültürünü insanlara anlatıyoruz. Şehir dışında Konya'yı temsil ediyoruz. KONSİAD olarak fuarcılık kapsamında Konya Tanıtım Günleri etkinlikleriyle bugüne kadar birçok ticari, mesleki ve kültürel faaliyeti başarı gerçekleştirdik. Bu kez tüm maddi ve manevi değerlerimizi bu etkinlikle tek çatı altında buluşturuyoruz.”

14-7.jpg

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.