"İstanbul endişelendiriyor" yazan Prof. Dr. Müfütoğlu: "Kritik nokta"

"İstanbul endişelendiriyor" yazan Prof. Dr. Müfütoğlu: "Kritik nokta"

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, koronavirüs salgını vakalarının yoğunlaştığı İstanbul hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşe yazısında okurlarına uyarılarda bulundu. "Kritik noktadayız" yazan  Prof. Dr. Müftüoğlu, İstanbul'daki vaka artışına ilişkin ise, "Özellikle İstanbul rakamları hepimizi endişelendiriyor, endişelendirmeli de." değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Müfütoğlu'nun bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı ise şu şekilde;

 

KRİTİK BİR NOKTADAYIZ

 

BİRKAÇ ay öncesine kadar güney yarımkürede yoğunlaşan pandemi, şimdi de kuzey yarımküreyi vurmaya başladı. Özellikle Avrupa pandeminin “merkez üssü” oldu. Aslında sadece kuzey yarımkürede değil, dünya genelinde de koronavirüs vaka sayılarında da ciddi bir artış var. Virüs herkesi vuruyor. Amerika’da, Polonya’da devlet başkanlarına, birçok ülkede sağlık bakanlarına bile bulaşmayı başarabiliyor. Zaten bu nedenle de iki gün önce Dünya Sağlık Örgütü, özellikle kuzey yarımküre için “KRİTİK NOKTA!” uyarısı yaptı ve ülke liderlerine “ACİL EYLEM!” çağrısında bulundu. Önemle belirtmeliyim ki son günlerde durum bizde de pek parlak
değil. Özellikle İstanbul rakamları hepimizi endişelendiriyor, endişelendirmeli de. BİLELİM  Kİ BİZ DE KRİTİK BİR NOKTADAYIZ.
BİR UYARI
EV BULAŞ ORANI ARTIYOR
İSTANBUL’daki hızlı vaka artışının nedenlerini birkaç gün önce görüştüğüm Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştuk. Dr. Koca da benimle aynı görüşü paylaştığını söyledi ve “Evde bulaş oranları giderek artıyor. Bu konuda da acil tedbirlere ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın bu kritik dönemde evlerine ziyaretçi kabul etmemeleri ve komşu, eş, dost ziyaretlerini ertelemelerini istiyoruz” dedi. Bilelim ki bu çok önemli ama sık sık gözden kaçırdığımız mühim bir ayrıntı. Yukarıda da belirttiğim gibi kritik bir döneme giriyoruz, bu dönemde ev ziyaretlerinden vazgeçmemizde fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.