‘İsrail’e kısıtlama değil ambargo istiyoruz’

‘İsrail’e kısıtlama değil ambargo istiyoruz’

Direniş Çadırı Grubu Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da ‘İsrail ile ticarete dur’ demek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hacıveyiszade Cami önünde grup adına açıklama yapan İdris Şantürk, “Filistin halkı, sömürgeci devletlerin bir projesi olarak üretilen İsrail Siyonist devletinin saldırılarına kahramanca direniş gösteriyor” dedi. Şantürk, “Her ne kadar daha önce kabul edilmese de, Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilere kısıtlama getireceğini açıklaması, bu gerçeği, katil siyonist devletle yapılan ticareti teyit etmiştir” dedi.

TAM YAPTIRIM GEREKİYOR

Flistin’in yanında olmanın önemine değinen Şartürk, “İnancımız, insanlığa dair umudumuz, ahlakımızın bize öğretisi gereği olarak kısıtlamayı değil tüm kalemleri kapsayan erdemli bir ambargoyu talep ediyoruz. Kısıtlama açıklamasında Filistinli çocukları katleden uçakların, askeri araçların yakıt tedarikine dair bir ibare bulunmamaktadır. Yine kısıtlama açıklamasında, ellerindeki silahlarla masum insanları avlayıp, bir de üstüne üstlük kendilerine sivil yerleşimci diyen katiller sürüsünün silah malzemelerine dair maddeler de bulunmamaktadır. Siyonist devletin destekçilerine gönderilen gıda şerefimizi zehirlemiştir. Gazze halkının nefes alması adına acil bir ateşkes olmalıdır, İsrail devleti her defasında ıslah edilmez bir zulüm bataklığı olduğunu ispat etmektedir. Bizler Filistin halkının dostları olarak kısıtlama değil tam bir boykot ve yaptırım talep ediyoruz. İsrail’le ticarete kesin bir son verilmelidir. İsrail her açıdan kaskatı bir boykot duvarıyla çepeçevre sarılmalıdır. Ticaret, diplomasi, eğitim, sanat, spor, sağlık, akademi gibi hayatın her alanında İsrail’e geçitsiz ve tavizsiz bir abluka uygulanmalıdır. Gazze’nin her yerine kesintisiz ve yeterli insani yardım ulaştırılması sağlanmalıdır” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.