"İsrail zulmüne karşı dik durmalıyız"

"İsrail zulmüne karşı dik durmalıyız"

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) "İnsanlık Onurunun Son Kalesi Filistin" konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) "İnsanlık Onurunun Son Kalesi Filistin" konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. Ankara’da Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkez Binasında gerçekleştirilen toplantıya, 26 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Batı dünyasının İsrail'e destek verdiğini, İsrail zulmünü ortaya koyan medya kuruluşlarının linç edilmeye çalışıldığını, İsrail katliamlarının dile getirilme çabalarının, "Yahudi düşmanlığı" şeklinde lanse edildiğini söyledi.

İsrail'in katliamları, "zevkle ve ibadet aşkıyla" yaptığını ifade eden Köylü, "Filistinli kardeşlerimize yönelik saldırılar yüreğimizi dağlıyor, içimizi kanatıyor.    2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’nde bir insanlık suçu işleniyor. Son dönemde gerçekleştirilen saldırılar neticesinde masum kardeşlerimiz gözlerimizin önünde katlediliyor. Orada katliamlar yapılırken, tüm insanlığın onuru yok ediliyor. Tüm dünya bu zulme sessiz kalıyor. İşbirlikçi emperyalistler bu vahşetin değirmenine su taşıyor ve küresel medya üç maymunu oynuyor. Fakat biz inanıyoruz ki bu zulüm elbet bitecek. Gazze'de, Filistin'de yapılan direniş, insanlığın onurunun son direnişidir. Orası insanlık onurunun son kalesidir. Eğer o kale yıkılır, direniş biterse İsrail istediği yere girecek." dedi.

Dernek olarak Filistin'e yoğun yardım organizasyonları gerçekleştirdiklerini bildiren Köylü, “Gazze Şeridi’nde saldırıların başladığı 2007 yılından itibaren Cansuyu Derneğimizin bölgedeki faaliyetleri aralıksız şekilde devam ediyor. Son saldırılarla beraber Gazze’deki yardımlarımızı yoğunlaştırdık ve son iki haftada on binlerce mağdur kardeşimize acil insani yardımlarımızı ulaştırdık. Oradaki partner kuruluşlarımız aracılığı ile kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde daha yoğun yardımlarımız olacak” dedi. MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tonguç da Filistin'de yaşananlara kayıtsız kalmayacaklarını vurguladı. Tonguç, “Kudüs davası, milletimizin davasıdır. Türkiye cephe hattındadır, bizzat içindedir. Bugün Gazze'de, Filistin'de, Kudüs'te yaşananlar, yarın bütün Arap coğrafyasında, Orta Doğu'da ve ülkemizde yaşanacağının numunesidir." diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ise Filistin'de imanın, inancın ve sapan taşlarının teknolojik silahlara galip geldiğini dile getirdi. Turhan, İsrail'i protesto etme etkinliklerine devam edeceklerini kaydetti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, terör devleti İsrail'in dünyanın gözü önünde katliam yaptığını söyledi. Filistin'de farklı dinler arasında değil, İsrail ile onun zulmüne karşı mücadele edenler arasında bir savaş olduğuna işaret eden Karaduman, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa işgal edilirken yaşanan bunca zulme sessiz kalmak, eliyle müdahale etmesi gerekenlerin bu zulme karşı adım atmaması, diliyle bu yanlışı düzeltmesi gerekenlerin sessiz kalması, bu zulme kalbiyle buğz etmesi gerekenlerin harekete geçmemesi en büyük zillet olacaktır." ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.