İsrail Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini yok etmek istiyor!

İsrail Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini yok etmek istiyor!

İşgal rejimi İsrail Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğini yok etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İsrail işgal güçleri bölge sakinlerine yönelik mescid yasağına bir yenisini ekledi.

Filistin  Enformasyon Merkezi'nin verdiği bilgiye göre Siyonist İsrail Mescidi Aksa’nın İslami kimliğini yok etmek amacıyla bölge sakinlerini mescide yaklaştırmıyor.

Bu çerçevede işgal güçleri, Nizam Ebu Rumuz isimli Kudüslü vatandaşa Mescid-i Aksa’dan 6 ay uzaklaştırma cezası kesti.

Siyonist işgal rejimi, Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan alıkoymak ve engellemek için türlü türlü oyun ve kirli planları icra etmekten çekinmiyor.

Bu planlarından biri de sıradan bahanelerle Filistinlileri Mescidii Aksa'dan uzaklaştırmak ve engellemek için cezalar vermek.

Filistinli yerel kaynaklarda yer alan haberlere göre, İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan karakol merkezine çağırdığı Filistinli Ebu Rumuz’a 6 ay boyunca Mescidi Aksa’ya yaklaşmasının yasaklandığını ihtar etti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ebu Rumuz, daha önce de Mescidi Aksa’nın içinde ibadet ederken işgal güçleri tarafından tutuklandığını, karakola götürülerek soruşturmaya tabi tutulduğunu ve 4 aylık Aksa’dan uzaklaştırma cezasına mahkûm edildiğini belirtti.

Siyonist işgal rejimi, daha önce de eski Kudüs-Filistin Müftüsü Şeyh İkrime Sabri başta olmak üzere onlarca Kudüslüye Mescidi-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.