İsrail, Filistin topraklarına 2 bin Etiyopyalı Yahudiyi yerleştirecek!

İsrail, Filistin topraklarına 2 bin Etiyopyalı Yahudiyi yerleştirecek!

Filistinlileri kendi topraklarından çıkaran işgalci İsrail, Filistin topraklarına 2 bin Etiyopyalı Yahudiyi yerleştirmeye hazırlanıyor.

Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu, Etiyopya Etiyopya başbakanı Abiy Ahmed Ali ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Etiyopyalı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde Siyonist İsrail başbakanı Etiyopyalı 2 bin Yahudi vatandaşı işgal topraklarında yaşamaları için ülkeye alacağını söyledi.

İSRAİL'İ TEBRİK ETTİ!

Filistin Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Siyonist rejim başbakanı Binyamin Netanyahu, Etiyopya başbakanı Abiy Ahmed Ali ile Cuma günü bir telefon görüşmesi yaptı. İsrail başbakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Etiyopya başbakanının Netanyahu’yu BAE ve Bahreyn ile yaptığı barış anlaşmalarından dolayı tebrik ettiği ifade edildi. Netanyahu, Etiyopya başbakanına 2 bin Yahudi Etiyopyalıyı en kısa sürede ülkeye almaya hazır oldukları haberini verdi. Mezkur telefon görüşmesinde tarafların, tarımsal alanda ve İsrail’in Etiyopya’ya yardımları konusunda ilişkileri genişletmesi üzerinde de duruldu.

1948 Arap-İsrail savaşından sonra Filistinlileri yurtlarından eden İsrail, çıkardığı ırkçı yasa ile bütün Yahudileri Filistin topraklarına getiriyor. İsrail'in onayladığı yasalar:

 

  • Siyonist rejim 1975’de Etiyopya Yahudilerinin işgal altındaki Filistin topraklarına göç etmesine izin veren yasayı onaylamıştı.
  • Knesset 1950 yılında, her bir Yahudinin ailesi ile birlikte İsrail’e göç etme hakkının olduğunun ve kendi dininin esasına tabi olabileceğinin beyan edildiği yasayı onaylanmıştı.
  • Siyonist rejim eski başbakanı Menahim Begin de 1977 yılında Mossad’a emir vererek Etiyopyalı Yahudileri İsrail’de yaşamaya çağırmalarını istemişti.
  • İsrail Araştırma Anket Merkezi sonuçlarına göre 2017 yılı sonuna kadar, İsrail’de yaşayan 148 bin Etiyopya asıllı Yahudinin 87 bini Etiyopya’da, 61 bini ise İsrail’de dünyaya gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.