İsrail, engelli Filistinliyi öldüren iki polisi serbest bıraktı

İsrail, engelli Filistinliyi öldüren iki polisi serbest bıraktı

İşgalci siyonist İsrail rejimi yönetiminin zihinsel engelli Filistinliyi öldüren iki polisi serbest bıraktığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan haber göre işgal yönetimi, Cumartesi günü işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir mıntıkasında zihinsel engelli Filistinli genci ateş ederek şehit eden iki işgalci polisi dün serbest bıraktı. 

İşgalci siyonist İsrail polisleri 32 yaşındaki zihinsel engelli Filistinli genç İyad El-Hallak'ı işgal altındaki Kudüs'ün Babu'l-Esbat bölgesinde tabanca taşıdığı şüphesiyle üzerine ateş ederek insanların gözleri önünde hunharca katletmişti. Daha sonra bu gencin üzerinde tabanca bulunmadığı ortaya çıkmıştı. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre İyad El-Hallak adlı genç polislerden kaçıp bir çıkmaz sokakta çöp konteynerlerinin arkasına saklanmıştı. Ancak işgalci polisler peşini takip ederek üzerine en az altı mermi sıkmışlardı. 

Filistin Yönetimi ve insan hakları kuruluşları El-Hallak'ın öldürülmesinden işgal yönetimini sorumlu tutmuş ve işgal yönetiminin Filistin halkına karşı işlediği cinayetler, özellikle de polislere Filistinlileri herhangi bir şüpheden dolayı serbestçe öldürme yetkisi vermesi hakkında uluslararası soruşturma açılmasını istemişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.