İsmi herkes tarafından bilinen ünlü holding Türkiye'den çekiliyor! Yurt dışına yönelecek

İsmi herkes tarafından bilinen ünlü holding Türkiye'den çekiliyor! Yurt dışına yönelecek

Türkiye ekonomisindeki gidişata bağlı olarak bazı iş insanları rotasını değiştiriyor. Son olarak ünlü holding Türkiye'deki varlığını azaltmaya karar verdi.

Türkiye genelinde artan ekonomik sorunlardan dolayı iş insanlarının da kafası karışık. Birçok firma ülkeye veda ediyor. Yabancı yatırımcıların tercihi ise Türkiye oluyor. Son zamanlarda yabancılara satılan Türk firması sayısında rekor artış var. Türkiye'de faaliyet gösteren dev holdinglerden birisi ise bir süredir küçülüyor. Faaliyet alanlarını azaltan holding dikkat çekiyor.

MNG Kargo’yu DHL Group’a satan, Abu Dabi merkezli Ghitha Holding ile MNG Havayolları ve Taşımacılık’ın yüzde 44’üne tekabül eden hisselerin 211 milyon dolara satılmasına ilişkin sözleşme imzalayan MNG, factoring şirketindeki küçülmeyle de gündeme geldi.

ucak-1.webp

2023 verilerine göre Türkiye’de factoring sektörünün iş hacmi 820 milyar TL’ye ulaştı. BDDK verilerine göre sektörün aktif büyüklüğü yüzde 58 artarak 213,6 milyar TL’ye yükseldi. Uluslararası Factoring Birliği’nin verilerine göre Türkiye geçen yıl ihracat factoringi işlemlerinde dünyada ilk sırada yer aldı. Sektördeki başarı grafiğinin bu yıl da sürmesi öngörülüyor.

EN BÜYÜK HİSSEDAR MEHMET NAZİF GÜNAL

Patronlardunyasi.com'dan Necla Dalan'ın haberine göre, Mapa Grup iştiraki olan MNG Factoring 1999 yılında kuruldu. 70 milyon TL sermayesi olan şirketin en büyük hissedarı yüzde 25,36 ile Mehmet Nazif Günal.

dubai.jpg

Kulislerde Mehmet Nazif Günal’ın Türkiye’den tamamen çıkacağı konuşulurken gruba yakın kaynaklardan öğrenilen bilgilere göre MNG Factoring’in de geçen yıldan itibaren kontrollü bir biçimde küçülüyor. İddia o ki şirketin 20 olan şube sayısı 11’e, 200’ü aşkın çalışan sayısının da 100 civarına düştü. Şirketin web sitesi ve finansal raporlarına bakınca gerçekten de şube sayısı 11, 2023 sonu itibariyle çalışan sayısı 106 olarak görülüyor.

insaat.jpg

Yine iddia o ki bir zamanlar sektörün en büyükleri arasında yer alan ve itibarlı bir şirket olarak nitelendirilen MNG Factoring’in müşteri sayısında da ciddi düşüş yaşanıyor.

Bu arada çalışanlar arasında şirketin akıbetinin ne olacağına dair endişelerin arttığı da kulislerde konuşulan bir diğer iddia.

YURT DIŞINDA 5 MİLYAR DOLARA YAKIN PROJE ÜSTLENDİ

Toygun Atilla'nın geçen yıl yaptığı haberde Mehmet Nazif Günal ve MNG’nin yurt dışına, özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yoğunlaşmasını detaylarıyla yazmıştı. Atilla, yazısında “MNG’nin yurt dışı projelerinin değeri 4 milyar 995 milyon doları bulurken Türkiye’deki projeleri bunun ancak yüzde 10’u yani 495 milyon dolar civarında kaldı” bilgisine yer vermişti.

Kaynak:patronlardunyasi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum