İsmail Özkan:  Konya, Savunma Sanayinde Merkez Olacak

İsmail Özkan: Konya, Savunma Sanayinde Merkez Olacak

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı İsmail Özkan'ın yazısı şu şekilde: 

Konya, Savunma Sanayinde Merkez Olacak

Konya stratejik konumu, yerel dinamikleri ve yetişmiş insan gücüyle Türkiye’mizin en önemli illeri arasındadır. Bu özelliklerinden dolayı Aselsan’ın Konya’ya yapacağı yatırımın ilk kez 2018 yılının Haziran ayında kamuoyuyla paylaşılmasıyla birlikte gözler bir kez daha Konya’mıza çevrildi. O günden bugüne kadar Cumhur İttifakı’nın verdiği güven ve istikrar ile birlikte çalışmalar yoğunlaşarak sürmekte. Ve bu heyecanı sadece biz değil, tüm Türkiye taşıyor. Çünkü, Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Konya’nın en stratejik ve bütçeli yatırım. Bu yatırım ile birlikte, Konya’mız daha yüksek katma değerli üretime yönünü çevirecek, beraberinde daha büyük yatırımlarla birlikte, şehrin ekonomisini, hemşehrilerimizin hayat kalitesini de artıracaktır.

Aselsan Fabrikası’nın da içinde bulunduğu toplam 1 milyon 581 bin metrekarelik alanın bütün stratejik yatırımlara, teknoloji üretecek, yüksek katma değer üretecek tüm yatırımcılara açık, Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilmesi de ayrı bir kazanım olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız buraya Türkiye Silah Test Merkezi’nin kurulacağını açıklamasıyla birlikte, TRtest-Test ve Değerlendirme A.Ş. buranın ikinci yatırımcısı olacak ve zamanla yeni yatırımlarla filizlenerek, şehrimizin geleceğinde kritik roller üstlenecektir.

Teknoloji Endüstri Bölgesi alanının tamamını bedelsiz bir şekilde devrederek, her zaman olduğu gibi bir kez daha üretim dostu bir yaklaşım sergiledikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz.

Savunma sanayi, kısa ve uzun vadeli olarak Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak karşılamasının yanında, ihracat potansiyeli de olan büyük bir yatırım olarak karşımızdadır. Nitekim, Konyalı ihracatçılarımız 2020 yılının tamamında ihracatlarını yüzde 8,28 oranında artırarak yeni bir Cumhuriyet tarihi rekoru olan 2 milyar 185 milyon 137 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiler. 2019 yılında Türkiye ihracat sıralamasında 12. sırada yer alan şehrimiz, 2020 yılında 11. sıraya yükseldi. İhracatın sektörlere göre dağılımında, ilk üç sırayı makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi ve hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörlerinin yanında en çok artış ise savunma ve havacılık sanayinde gerçekleşti. Yıllık bazda yüzde 171 oranında artış ile savunma ve havacılık sanayinde 153 milyon 452 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik.

Son yıllarda ülkemizin savunma sanayinin dışa bağımlılığını yüzde 70'lerden yüzde 30'lar seviyesine inmiştir. Savunma sanayisi ataleti kabul etmeyen sürekli ve yüksek tempolu çalışmayı gerektiren bir sektördür. Bu açıdan Savunma Sanayi Başkanlığına, paydaşlarına ve savunma sanayi kuruluşlarına bu noktada çok önemli vazifeler düşmektedir. Savunma sanayisi. koordinasyon ve eş güdüm eksikliğine tahammülü olmayan bir sektördür. Elimizdeki sınırlı kaynağı kendi savunma sanayimizi geliştirmek, güçlendirmek için kullanmak birinci önceliğimiz olmalıdır.

Cumhuriyetimizin yüzüncü şeref yılında, inşallah birlik ve beraberliğimizi bozmadan, yakaladığımız istikrar ile bu oranı tamamen sıfırlanacak, sadece makine ve mühimmat satan değil teknoloji de satan bir Türkiye olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı olarak, Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin her zaman dile getirdiği, her alanda kendine yeterlik ve özellikle emperyal güçlerin bölgemizdeki emellerini boşa çıkarmak için, savunma alanında yerli imkanlarla atılım yapma hedefine her zaman sadık kalarak çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak ve daha ileriye taşımak için kanını döken, gayret gösteren, emek veren, ter döken herkese teşekkür ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.