İsmail Bacak: Enerjimiz Yerinde Mi?

İsmail Bacak: Enerjimiz Yerinde Mi?

Siyasi Partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı İsmail Bacak 

Enerjimiz Yerinde Mi?

 

Geçtiğimiz hafta Konya’mızda geleceğin önemli kaynak problemleri arasında olan “Enerji Zirvesi ve Fuarı” organizasyonu gerçekleştirildi. Bu konuyu Konya’mızın gündemine kazandıran, destek veren tüm organizatör ve sponsor firmaları tek tek tebrik ediyoruz.

Bir bölgenin geleceği, o yörenin gerçek sahiplenicileri tarafından imar edilir. O bölgenin istihdam dengesi, eğitilmiş insan verimliliği, tarımsal gücü, sanayisinin geleceği… ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok alandaki gelecek planlamasını gerçekten (!) o şehri sahiplenenler planlar ve hayata geçirirler.

Enerji Zirvesini İl başkanımızla birlikte ziyaret etme fırsatımız oldu. Ama üzülerek söylemek isterim ki; hem ülkenin geleceği, hem de şehrin geleceği adına çok çok mühim bir konu olan yenilenebilir enerjiye geçiş adına yapılan bu zirvede şehre yön veren hiçbir yöneticinin katılmamış olması ve hatta konunun asıl sahibi olan Enerji Bakanımız ve TBMM Enerji komisyonu başkanı (Konyalı bir milletvekilimiz olur kendileri) olan iktidar partisi yetkililerinin de zamanlarını ayırıp düzenlenen etkinliğe canlı olarak katılım yerine, online video üzerinden katılım sağlamaları bu organizasyonu önemsemedikleri anlamına gelmez mi?

Tüm dünya üzerinde yenilenebilir enerji kaynakları konusunda ciddi yatırımlar ve yatırım kaynakları ayırılmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda fosil yakıtlı ve katı yakıtlı enerji üretimlerinin tamamen ortadan kaldırılacağı cümleler konuşuluyorken, ülkemizin 10 yıl sonrası için eğitim müfredatlarına herhangi bir yenilenebilir enerji konusu elle tutulur manada dahil edilmemektedir.

Zirveyi ziyaretimiz esnasında bizleri heyecanlandıran en önemli haberler ise Konyalı girişimci sanayicilerimizin iktidarın kıt teşvik ve destek politikalarına rağmen canını dişine takarak birçok ithal gelen ürünü kendi fabrikalarında üretebilir kabiliyete ulaşmış olmasıdır. Her biri bir destan denilebilecek yatırım hikayeleri ile bu seviyeye gelen tüm sanayicilerimizin, iktidarı temsil eden Konyalı yöneticilerimiz tarafından tek tek tespiti yapılmalıdır. Böyle gelecek vadeden ve bu yüzyıla yön verecek sektörlerde faaliyet gösteren böyle firmaların gelecekteki istihdamlarına uygun, uzman teknik personel yetiştirecekleri organizasyonları hem hükümet nezdinde, hem de yerel makamlar nezdinde ivedilikle kurmaları elzem olmuştur.

Diğer bir sevindiren haber de Karapınar ilçemiz sınırlarına kurulumu başlanan YEKA-1 GES (Güneş Enerji Santrali) projesi olmuştur. Yine iktidar yetkililerini, panel tedarikini de yerel üreticilerden yaparak kazandırdığı bu projeden ötürü tebrik ediyoruz.  Enerji üretiminde kullanılan ve ülkemize de ithal gelen birçok ekipmanın şehrimizde üretilebilmesi için girişimci destekleri, yer tahsisleri, istihdam destekleri gibi birçok yükün girişimci ve sanayicilerimiz üzerinden alınması çok önemlidir. Kore, Tayvan gibi birçok ülkede uygulanan destek modelleri bu konularda takip edilebilir örnekler olacaktır.

Yetkililerimizden tekrar ricada bulunuyoruz; geleceğimize yön verecek çocuklarımızı, enerji sistemleri üzerine, katma değeri yüksek üretim yapan sanayi kuruluşlarına, yazılım & bilişim ve bulut sistemleri gibi gelecekte ithal etmemiz gerekecek bir çok sektör için hazırlamalıyız. Bir gencimizin dahi zayi olmayacağı bir eğitim planlaması yapmalıyız.

Bırakın artık ayrıştıran dili ve bu ülke için zerre miktarı hayali olan, hedefleri olan, güzel düşünen her kim var ise kafa kafaya verip istişareler yapalım. Haydi gelin, İslam dinini temsil eden ülkemizin, tüm dünya ya huzur ve adalet getiren “Yeniden güçlü bir Türkiye ve yeni bir Dünya düzeni” kurmasını el birliği ile sağlayalım artık. Koskoca 20 yıl geçti ve halen siyonizmin kurduğu kukla düzenlerle yönetilen sistemlerden medet ummaktan vazgeçmediniz. Faizin dünya gerçeği olduğunu kendiniz kanıksadığınız yetmedi, halkımızı da alıştırdınız, ahlaksızlık (Fuhuş, zina, aldatma, hırsızlık, kumar…) kişiler arsında yapılır kaybolurken iktidar yetkililerinin müsaadesi ile TV’lerde alenen örnek davranışmış gibi desteklenir oldu. Yediğimiz içtiğimiz ne varsa GDO’lu, kanserojen madde artıklı sağlıksız bir çok gıdalardan oluşmakta ve hiçbir yetkili 20 yıldır kesin çözümlerle önüne geçememektedir. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmanın formülünü yıllar önce Stewart WOLF adlı bir bilim insanı “Roseto effect” adlı bir çalışması ile ortaya koymuştu. Wolf; sağlıklı ve uzun bir yaşamın merkezinde aile bağının güçlü olması, üç kuşağın aynı evde yaşıyor olması ve büyük annelere, büyükbabalara saygı duyarak onlarla hoş sohbetlerin yapıldığı bir ortamdan bahsetmektedir. Vakti olan açsın okusun.

Demem o ki, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız hep dile getirirdi; bizim dışımızdaki iktidarlar “Haim Nahum doktirini” görevini getirmek üzere başa getirildi diye.

Haim Nahum planı;

 

• Türkiye’yi dininden uzaklaştıracaksınız.

• Borca esir edeceksiniz.

• İnsanları aç bırakacaksınız.

• İşsiz bırakacaksınız.

• Irk, tarikat, mezhep, siyasi görüş ayrılıkları oluşturup tahrik edecek ve Türkiye’yi böleceksiniz.

• Böldüğünüz parçaları birbiriyle çarpıştıracaksınız.

• Parçalanmış, yumuşatılmış lokmaları Siyonizmin emrine vereceksiniz.

 

Vatandaşımızdan isteğimiz şudur, lütfen artık Millî Görüş ilkelerinin hayata geçirilmesi için

önümüzdeki seçimleri es geçmeyin ve gelin Saadet Partisine üye olun, desteklerinizi esirgemeyin.

Sevgi ve muhabbetler dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.