İşin uzmanları yarıştı

İşin uzmanları yarıştı

İş'te Uzman İş ve Ekonomi Dergisi düzenlediği organizasyonla Konya Protokolünü GO-KART pistine çıkarttı

Konya’da yayın hayatına devam eden İş’te Uzman İş ve Ekonomi Dergisi, Konya protokolünü, Konya’daki iş insanlarını ve yöneticileri pistte bir araya getirdi. 27 Eylül’de gerçekleşen Organizasyona Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Torku Konyaspor Başkan Yardımcısı Güven Öten’in katıldığı organizasyona çok sayıda iş adamı ve dergi okuru iştirak etti.

İş’te Uzman Dergisi İmtiyaz Sahibi İlhan Özdemir, organizasyona gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasını, “Bilindiği üzere İş’te Uzman dergisi bir iş dergisi. Bu rekabet ortamında iş hayatında başarılı olmak sosyal olmakla, aktif olmakla, yenilikle, sanatla ve edebiyatla gelişiyor. Son yüzyılımızda makinelerden ziyade, insan faktörü oldukça gelişti.  Biz de insan faktörünü geliştirmek bağlamında, önce sosyal bir etkinlik olsun, daha sonra bir network ortamı olsun ve insanlarımıza katkımız olsun ve bir arada olalım istedik. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, bir çizgide olmak isteyen, iyi olmak isteyen bir dergiyiz. Organizasyonumuzda olabilecek eksiklikler için şimdiden affınıza sığınıyorum. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm sponsorlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ederim” sözleriyle sonlandırdı.

İlhan Özdemir’in ardından kürsüye gelen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Serdar başkanla bir pazarlığımız vardı. İkna edemedim. O beni ikna etti. Siyasetçi olduğu için daha kolay ikna edebiliyor. ‘Biz bu arabalara binecek miyiz’ dedim. ‘Bineceğiz’ dedi. ‘Sen daha önce bu araçlara bindin mi’ dedim. ‘Hayır binmedim’ dedi. Ben de daha önce binmedim. ‘Bak başkanım dedim rezil olmak da var.’ ‘Yok’ dedi bir deneyelim. Kendisi siyasetçi olunca artık mecburen ikna olduk. Bir deneme yapacağız burada.   Bu tip organizasyonların doğru ve faydalı olduğuna inanıyorum. Her şeyden önce İlhan bey ve ekibini tebrik ediyorum güzel bir dergi çıkarıyorlar. Konya Ticaret Odası olarak ekonomik örgütüz ve Konya’da ekonomiyle ilgili, iş hayatıyla ilgili dergilerin önemli olduğunu ve bu dergilerin daha da güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir şehir iyiye doğru gidiyorsa, bir şehir daha güçlü hale geliyorsa, bütün unsurlarıyla beraber güçlü hale gelecektir. Güçlü bir şehirden bahsediyorsak, odası, siyaseti, belediyeciliği güçlü olacağı gibi yazılı ya da görsel medyanın da çok güçlü olması gerekiyor. Ben bu noktada süreli yayın yapanların ekonomi ağırlıklı bir yayın yapmalarından çok büyük memnuniyet duyuyorum. Son olarak İş’te Uzman ekibini tekrar tebrik ediyorum ve çıkardıkları derginin de başarılı ve güzel bir dergi olarak yayın hayatına devam etmesini temenni ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı da, “Sayın başkanı bizi kırmadığı için tebrik ediyorum. Cesaretinden dolayı da kutluyorum işin doğrusu. Çünkü biraz önce kendisinin de ifade ettiği gibi, o da, ben de ilk defa bu araçları kullanacağız. Çocuklarımız tabii ki yavrularımız gelişmiş imkanları yani teknolojiyi, interneti hem de bu şekilde kullanabiliyorlar. Bizler işin doğrusu belki imkan bulamadığımızdan dolayı, belki zaman bulamadığımızdan dolayı bu tür organizasyonların içerisinde bulunmaya gayret ediyoruz ama kullanmışlığımız yok. Ama tabi buraya kadar davet edilmişken, arkadaşlarımız bize teveccüh göstermiş buraya davet etmişken, bizlerin de onları kırmadan, hem buraya gelip hem de bu makinaları kullanmamız gerekiyor rezil olmak pahasına. İlk defa kullandığımız için, ben arkadaşları ayarladım. Benim kullanacağım araç hariç diğer araçların lastiklerini indirdiler. Benim birinci gelmem lazım. Burada ayrıca İş’te Uzman dergisinin yöneticilerini ve arkadaşları da kutluyorum. Burada çünkü sadece dergicilik, gazetecilik, basın işi yapmıyorlar. Bu işte uzman olmuş olan insanları, kendisiyle beraber çalışan insanları, iş adamlarımızı, Konya’nın değerini artırmaya gayret eden, ekonomik manada katma değer üreten insanlarımızı bir araya getirmek, aileleri ile birlikte, bayanlarla çocuklarla birlikte burada buluşturmak güzel bir iş güzel bir organizasyon onun için kendilerini ben kutluyorum. Sonuncu gelirsek kusura bakamayın. İlk başta da ifade ettiğim gibi ilk defa bineceğiz bu araçlara. Yarışmacı arkadaşları da şimdiden kutluyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum ve emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan organizasyon üyeleri Go-Kart araçlarına binerek pistte bir gösteri yarışı yaptılar. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı 1., Torku Konyaspor Başkan yardımcısı Güven Öten 2., Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk 3. İş’te Uzman Dergisi İmtiyaz Sahibi İlhan Özdemir ise 4. Oldu.

48 katılımcının bulunduğu yarışta ise Mehmet Ali Tan (AJS Jant) 1., Furkan Özboyacı (Özboyacı İnşaat) 2.,  Ali Kasaplargil (Doras gayrimenkul) 3. oldu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.