‘İşimiz gücümüz Konya’nın  kalkınması olacak’

‘İşimiz gücümüz Konya’nın kalkınması olacak’

CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar İsmail Sonkaya, “Sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışımızla şehrimiz Konya’nın sorunlarıyla birlikte vatandaşlarımızın refahı, kalkınma ve dayanışma önceliğimiz olacaktır.

CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar İsmail Sonkaya, “Sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışımızla şehrimiz Konya’nın sorunlarıyla birlikte vatandaşlarımızın refahı, kalkınma ve dayanışma önceliğimiz olacaktır. İşimiz gücümüz Konya olacaktır” diye konuştu.

Konya’yı kalkındırmak için çalışacaklarını dile getiren Sonkaya, “Konya’yı doğal afetlere karşı dirençli ve güvenli bir kent haline getireceğiz. Afetten önce bilinçli risk planlaması yaparak, afetin açacağı yaraların önüne geçeceğiz. Hak temelli ve kimseyi yerinden etmeyen kentsel dönüşüm projelerini hızla hayata geçirecek, konut ofisleri kuracak ve konut kooperatiflerini canlandıracağız. Deprem toplanma alanlarının yapılaşmasının önüne geçecek, yeni toplanma alanları ve tahliye yolları oluşturacağız. Sağlam altyapı ve hızlı ulaşım belediyeciliği uygulamalarıyla kentimizi kalkındıracağız. Bunun yanında kolay, hızlı, konforlu ve ucuz ulaşım sağlayacağız, ihtiyaç olan yerlere raylı sistemler kuracağız. ük hareketliliğini şehir içi trafikten ayrıştırarak, kent içi ulaşımı rahatlatacağız. Vatandaşların taleplerine hızlı ve etkili cevap verecek dijital sistemler ile 7/24 ulaşılabilir ve hızla dönüş sağlanacak acil belediyecilik sistemi kuracağız. Plan ve projelerimizi bilimin rehberliğinde hazırlayarak uygulayacağız. Kentler arası ekonomik ilişki ve kent diplomasisine öncelik vereceğiz. Vatandaşlarımızın desteğiyle Konya’da kazandığımız belediyelerle işimiz gücümüz Konya ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü olacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.